”En jävla massa siffror – det kan inte vara sant”

Missade sju rätt på V75 – vann ändå 7,3 miljoner: ”Sjukt”

En man från Skåne satsade 96 kronor på V75.

Han prickade ”bara” in sex rätt men fick in rätt Boostnummer.

Vinsten: 7,3 miljoner.

– Vi satt bara och skrattade och tittade på varandra, berättar den chockade mångmiljonären för Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Eskilstuna.

Det var toppsport på Sundbyholmstravet där STL-finaler och E3-finaler stod på programmet.

Det stora streckspelet omsatte 92 miljoner där en ensam vinnare kunde ta hem 24 miljoner – bara i sjurättspotten.

Det skulle bli en riktig svår eftermiddag och kväll för de luttrade V75-spelarna.

Missade superskrällen på V75

I den tredje avdelningen chockade superskrällen Sparven spelarkollektivet genom att vinna E3-finalen för ston. Sparven tränas av Jörgen Westholm och kördes av kusken Mika Forss.

Vinnaroddset blev 124 gånger och Sparven var den näst största skrällen i V75-historien (0,23 procent) enligt Jens ”Statistik-Jens” Sjödén på Twitter.

Värdet accelererade från 113 kronor till 23 102 kronor.

För en medelålders man från Skåne försvann chansen att nå sju rätt och bli miljonär – trodde han själv, men oj så fel han hade.

– Efter fjärde avdelningen gick jag in och tittade och märkte då att jag missat i V75–3. Jag såg att värdet var högt och att det kunde bli bra pengar på fem och sex rätt, säger han till Trav365.

”Räknade siffrorna flera gånger”

Familjefadern, som vill förbli anonym, lämnade in en ”Harry Boy” (ATG:s slumpdatasystem) för 96 kronor, han la dessutom till 30 kronor så att han skulle vara med i veckans tilläggsspel Boost (vid rätt Boostnummer multipliceras samtliga vinstnivåer).

När han på kvällen skulle rätta sin kupong hade han ingen aning om vad som väntade. Det blev en chock och överraskning han aldrig glömmer.

– Jag och min pappa har tippat ihop länge och nu var det min tur att lämna in. Jag tänkte, va fan, vi vann sist när vi spelade en Harry Boy och tog den med extra skrällar och Boost vågar jag inte ta bort. Vi var på semester och käkade med några släktingar när jag satte mig ner i vårt förtält med en öl och rättade kupongen.

– En jävla massa siffror, det kan inte vara sant tänkte jag. Jag räknade siffrorna flera gånger men fattade ändå inte. Till sist fick en av våra släktingar som håller på med siffror titta, men jag förstod knappt ändå. Jag bad också frun titta men antog att det blivit något fel.

Mannens system innehöll tre spikar, en av de Hipster Am med kusken Björn Goop.
Mannens system innehöll tre spikar, en av de Hipster Am med kusken Björn Goop.

”Min far kunde knappt prata”

Mitt i allt tumult ringde telefonen. Det var ett nummer som mannen inte kände igen.

Det var spelbolaget ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, som ringde för att gratulera och informera om miljonvinsten.

– Jag kände igen Hans G:s röst och då började polletten trilla ner. Han sa åt mig att ta det lugnt. Men det första jag trodde var att något hade blivit fel. Jag pratade med min far i telefon senare under kvällen, han kunde knappt prata

Efter ytterligare en skräll i den sista avdelningen (Certainly med kusken Markus B Svedberg) hittade ingen alla rätt vilket innebär att det blir jackpott och att alla pengarna i sjurättspotten går vidare till nästa lördag (Halmstad).

Men då skåningen hade rätt Boostnummer (567) hundradubblades hans sexor och femmor.

Vinsten blev totalt 7,3 miljoner.

– Det är helt sjukt. Vi satt bara och skrattade och tittade på varandra under lördagskvällen. Dagen därpå loggade jag in på ATG-kontot och pengarna var kvar. Vi var så chockade att det inte blev något firande under lördagen. Det är svårt att smälta in.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Vi har ett gammalt hus och varit intresserade av solceller för att få ner driftkostnader. Det finns lån som behöver betalas av, mer har vi inte hunnit fundera på.

Totalt fick mannen 400 (!) sexor och 3 600 (!) femmor.

Ingen spelare fick sju rätt när skrällen 6 Certainly vann V75–7.
Ingen spelare fick sju rätt när skrällen 6 Certainly vann V75–7.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN