Miljonmannen: Är märkligt lite spelad

52–årige Joakim nära nå sitt mål • Ny storvinst på V75 • Fått sju rätt på V75 över 60 gånger – på två år • Tipsen till Kriteriehelgen på Solvalla

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:

I lördags slog erkänt skicklige storspelaren Joakim Widén till igen – med ny miljonvinst på V75.

Till helgen är det dubbla V75:or när Solvalla har Kriteriehelg – och proffset delar med sig av sina tips.

– I den första avdelningen tycker jag att det är märkligt lite spel på 6 Andre Ward med Flemming Jensen. Se upp!

1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Joakim Widén

ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets travexperter på V86 och V75 - här går du med i laget [Extern länk]


Framgångarna verkar aldrig ta slut för heltidsproffset Joakim Widén. Så sent som i lördags lyckades han spela in 5,3 miljoner på V75. Det unika systemet som kostade 2000 kronor per andel kunde ge tillbaka 535 408 kronor till varje andelsköpare.

52–åringen gör system på ATG–sajten Tillsammans för butiken Café Brasco. Han har ett osannolikt facit med 35 miljoner inspelat under lite drygt ett år.

– Det har verkligen gått bra på slutet och visst är det kul att få sätta alla rätt och glädja våra kunder. Att det händer så många gånger är väl ett kvitto på att det man gör är rätt, säger han efter att ha dragit in den femte miljonvinsten bara i år.

Hur har veckan varit efter senaste vinsten?

– Det har varit ett enormt drag som det ofta blir efter såna här vinster. Många av mina andelar säljer slut snabbt. Många hör av sig och är positiva. När man vinner stort är det ju många nya spelare som hakar på tåget och vill vara med, säger han och tillägger:

– Sociala medier svämmar ju över med kommentarer och det var faktiskt en vinnare som vann över en halv miljon senast som hörde av sig på sms.

”Litar på min magkänsla”

Joakim skiljer ut sig från de flesta spelare. Han är ytterst noggrann och lämnar inget åt slumpen. Han arbetar på heltid med att konstruera system för Café Brasco och det verkar inte vara någon slump att just han vinner så mycket.

– Jag försöker ha mitt eget sätt att spela och jag har förmånen med att jobba med detta på heltid. Som många andra samlar jag in all information man kan tänkas behöva. Men till slut litar jag alltid på min egen magkänsla.

– Jag gör alltid system som är utformade för att vinna stort. Jag vinner hellre stort vid några färre tillfällen än tvärtom. På de flesta system spikar jag aldrig de största favoriterna utan försöker hitta roligare singelstreck.

”Nära tagit hela potten många gånger”

Alla spelare drömmer naturligtvis om att bli helt själva på V75. Få spelare har varit så nära så många gånger som Joakim. Trots de stora framgångarna hade det kunnat bli ännu mer.

– Det stämmer. Jag har missat hela potten på V75 när Propulsion målfotoslog Readly Express i Åby Stora Pris. Senast på Färjestad hade jag troligen blivit själv om Roli Eld tagit sig förbi storfavoriten Odd Herakles, säger Widen och berättar vidare:

– Vid någon gång har jag bara blivit slagen av Harry Boy. Vid flera andra tillfällen har jag varit ytterst nära att ta hela potten då jag haft tvåorna i mål, som skulle gjort mig ensam.

Att bli just ensam på V75 och V86 verkar vara något som driver dig?

– Det är min stora målsättning och jag har verkligen haft stolpe ut vid några tillfällen. Jag har länge sagt att jag ska bli ensam på V75 och då kommer jag också att lägga av med andelsspel. Då har jag nått mitt mål.

Ger sina tips till V75

På lördag och söndag är det V75 i dagarna två på Solvalla när nationalbanan har sin stora Kriteriehelg. Joakim har ett par hästar under lördagen man inte får missa.

– Många kommer att spika 6 Marrakesh (V75–6) men jag vill absolut ha med 3 Cobourg Hanover. Hästen är kvick ut och jag litar inte på Jorma Kontio i den här avdelningen. I den första avdelningen tycker jag att det är märkligt lite spel på 6 Andre Ward med Flemming Jensen. Se upp!

”Mycket spelvärd omgång”

Under söndagen ska storloppen Oaks & Kriteriet avgöras på huvudstadsbanan.

– I Kriteriet blir det mycket spel på Jerry Riordans 5 Aetos Kronos. Jag tänker inte spika utan vill ha med både 1 Upset Face och 5 Ubiquarian Face från stall Kolgjini.

– Söndagens omgång ser mycket intressant ut med flera lopp med femton hästar. Dessutom är det lärlingar och spårtrappa vilket alltid är intressant. Jag tror det blir hög utdelning och visst vill jag ta hela potten.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets travexperter på V86 och V75 - här går du med i laget [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE