Det står spets och slut i min bok här...

Michael Carlssons krönika inför V75 på Hagmyren 27 juli

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Michael Carlsson tror mycket på Muscle Hustle

Segrarna har uteblivit på slutet av olika anledningar.

Men nu är det kort distans, spetsläge och kort upplopp.

Det står spets och slut i min bok för Muscle Hustle.

Från Axevallas långa upplopp på 227 meter beger vi oss till Hagmyren vars upplopp mäter 161 meter. Det är alltså 66 meter kortare och värt att tänka på.

Muscle Hustle är en häst som Robert Bergh hade Elitloppsplaner med. Säsongen började bra, men sedan var det lite upp och ner. Hästen har dock mött tufft motstånd och varit ute i Olympiatravet och Norrbottens Stora Pris. I det sistnämnda loppet blev han trea bakom Propulsion och Makethemark.

I de senaste starterna har Robert Bergh matchat sin fyrfaldige miljonär över lång distans. Det näst senaste loppet kan man glömma då det blev en våldsamt utdragen spetskörning och Muscle Hustle höll bra som fyra. 

Senast var det kanske en del som rynkade på näsan över att han inte vann när han överraskande åkte dit mot Shocking Superman.

Men Muscle Hustle blev lite väl pigg i ledningen med skygglappar och ska eventuellt gå med ett norskt huvudlag nu.

Det är dessutom kort distans igen och när hästar har varit ute över längre sträckor brukar de tycka det är roligt med ”korta häcken” helt plötsligt.

Spetsar – sedan är det över

Muscle Hustle är snabb iväg och har ett perfekt fjärdespår mitt i banan bakom bilen. Det låter inte på Oskar Kylin Blom som att han vill kriga ihjäl sig om ledningen med invändige Antonio Tabac som bara har ett lopp i kroppen efter en lång frånvaro för en gaffelbandsskada. Innerspåret på Hagmyren är också iskallt vilket gör att Canari Match torde bli över från början.

Den jag är mest rädd för är Policy of Truth som avslutade ruskigt bra som tvåa i Gulddivisionen senast men han har spår nio och ska runt hela fältet.

Jag tror kort och gott att Muscle Hustle bara vinner nu. Han flyger till ledningen och sedan är det slut.

”Bättre än någonsin”

Jag pratade med Mathias Andersson som berättade att om Doctor Doxey Zenz håller tät i V75-1 torskar han inte. Hästen var grymt bra senast och är bättre än någonsin. Det är 50/50 trodde Andersson vem som får spets av ”Doctorn” och Eldorado B. 

Bear Bahareh står intressant till här på start, speedade vasst mellan hästar senast. 

Hon springer en 1.14-tid sa tränande Reijo Liljendahl till mig och kan mycket väl rinna undan från ledningen. 

Men det är lång distans och jag vill inte göra ett system utan starke Amalia Cash med hjärta av guld och Walkie Talkie i toppform.

Actual Star har inte den bästa tekniken men är stark som få och har en härlig krigarinställning. Därför måste jag bara ha med honom över lång distans mot
Nurmos-favoriterna Global Undecided och Victory Topline. 

Pass annars upp för den sistnämnde då Victory Topline har tränat mycket styrka i backen de senaste månaderna och fick en nyttig genomkörare i comebacken senast. Han avslutade då vasst till andraplatsen och kan mycket väl vinna nu från ett perfekt läge.

Tre procent är mumma!

U.R.Faxe och Lukas Rauen möts igen i kallblodsloppet och ser ut att göra upp på nytt. Kompletterar med Demex som tränar förbättrat och har läget. Dessutom med rycktussar för första gången.

Den femte avdelningen är öppen och jag hoppas klara mig med åtta streck. Skrällvarningarna är Pegasus All Over och Nyhet. 

Tale of Jacks var hemskt bra som tvåa från dödens senast bakom Macelleria. Men frågan är var han hamnar i V75-7 eftersom startsnabba Global Well Of på insidan körs i ledningen. 

Streckar ett gäng och varnar för smällkaramellen Lexington Tooma som följde med fint bakom Attraversiamo senast och inte var långt efter. Tre procent är mumma!

Michael Carlssons V75-system

V75-1: 1–7–6 (9–4)

V75-2: 1–15–13 (12–5)

V75-3: 2–3–1 (8–5)

V75-4: 14–8–1 (9–12)

V75-5: 7–1–8–3–2–4–12 (5–10)

V75-6: 4 Muscle Hustle (9–3)

V75-7: 4–3–2–6–8 (1–11)

2 835 rader/1 417,50 kronor

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav