Stjärnan vill tillbaka – efter ST:s frikännande

Gocciadoro slängdes ur landet – nu vill han återvända med sina hästar: ”Behandlas…”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Alessandro Gocciadoro har ansökt om filialverksamhet i Sverige igen
Foto: TR Bild
Alessandro Gocciadoro har ansökt om filialverksamhet i Sverige igen

Under tisdagen frikändes Alessandro Gocciadoro från sex månaders körförbud och en månads anmälningsförbud efter piskskandalen på V75 den 2 maj.

Han slängdes ut ur landet och nekades bedriva sin filialverksamhet i Sverige i och med händelsen – men nu vill han tillbaka.

– Det måste beviljas, säger Alessandros juridiska ombud, Jesper Arvenberg, till Trav365.

Den 2 maj fick V75-hästen Zarina Bi motta två piskrapp på uppvärmningen inför V75 på Örebro av en lärling i Alessandro Gocciadoros stall.

Bilderna som kablades ut väckte avsky och Alessandro Gocciadoro och lärlingen dömdes till hårda straff av Svensk Travsport – tre dagar efter incidenten.

”Otroligt glädjande”

Alessandro Gocciadoro dömdes till sex månaders körförbud och en månads anmälningsförbud. Dessutom återkallade Svensk Travsport godkännandet för den svenska filial som Gocciadoro bedrivit i Sverige från den 24 april.

Det överklagades och förbundet Svensk Travsports Överdomstol frikände den italienske stortränaren från alla punkter under tisdagen.

– Otroligt glädjande och skönt för honom, säger Jesper Arvenberg, Gocciadoros juridiska ombud.

Till facktidningen Travronden säger Svensk Travsports vd, Mario Croon, att Gocciadoro återigen har ansökt om filialverksamhet i Sverige:

– Det är alltid fritt att ansöka om filialverksamhet, vilket Alessandro Gocciadoro har gjort och ansökan kommer behandlas under de närmaste dagarna.

”Kan inte se några skäl...”

Arvenberg:

– Jag kan inte se några skäl till att inte man inte ska tillåta det. Den ska tillåtas om personen har rätt att driva verksamhet i sitt hemland och det har han ju. Han har licens och inga pågående bestraffningar på sig, den måste beviljas. Gör man inte det, då tror jag, att det är en enorm inskränkning på den europeiska travsporten. Om Sverige intar den här positionen att inte tillåta utländska tränare att komma hit och tävla, för svenskar har ju filialer i Frankrike om vintrarna, till exempel. Frågan blir nog betydligt större än vad den är nu.

Så du anser det självklart att Gocciadoro beviljas filialverksamhet i Sverige?

– Ja, annars måste man hitta på någon anledning som inte har stöd i reglementet, säger Arvenberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN