”Från bra utgångsläge har han god chans”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Bjerke den 16 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Bjerke den 16 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

2 Iggy B.R (V75-2) är en fin treåring som var favorit i det norska Kriteriet men galopperade bort sig då. Senast vann han på bra sätt på Jarlsberg och såg ut att ha mycket krafter kvar, han visade dessutom att dåliga förhållanden inte stör honom om det nu skulle bli så på Bjerke. Han har varit riktigt fin i veckan rapporteras det från stallet och styrkan är det ingen fel på, jag tror han gynnas mycket av distansen och från ett bra utgångsläge har han mycket god chans. Jag gillar även Magnus Teien Gundersen som är en kusktalang från Norge som jag tror vi kommer få se mycket av i framtiden. 

Bortglömda hästen

5 Jula Downton (V75-1) är en häst jag jagat en längre tid utan att få utdelning. Han var med i finalen av Sprintermästaren i somras och slutade fyra, efter det har han inte fått det att lossna. På Jägersro för fyra starter sedan valde Jepson att gå ner på innerspåret och blev fast där med gott om krafter kvar, hade han inte valt det hade han förmodligen varit med i segerstriden. Denna gången ska man ändra lite på honom, ett norskt huvudlag och knäkappor vilket kan ge bra effekt och från spår mitt i banan kan han få en bra start. Under 10% är helt fel enligt mig och jag varnar kraftigt för honom. 

Superkusken

Rikard N Skoglund blir lördagens ”superkusk” då han kör omgångens största favorit Zarenne Fas. Han har även Maggie Cash som har en vettig uppgift och en skräll i inledningen i Digger Lord.

9 Digger Lord (V75-1) sticker inte direkt nosen först alltför ofta i lopp, dock har han toppform och gått starkt till slut. Skulle Rikard servera honom en bra löpning då kommer han avsluta vasst men att vinna kanske är långsökt.  

2 Maggie Cash (V75-4) har varit ute mot tuffa hästar i Sverige och sett bra ut. För tre starter sedan vann hon på V75 efter en fin resa på innerspåret och spurt på stretchen. Näst senast satt hon fast med gott om krafter kvar och senast gick hon bra ute i spåren. Formen är verkligen på topp och från ett bra utgångsläge kan Rikard välja hur han vill göra, antingen en smygresa eller försöka att ta sig till ledningen. Jag tror hon är med och göra upp och det är spännande med Rikard istället för lärlingar som kört på slutet. 

4 Zarenne Fas (V75-6) är omgångens största favorit, han var riktigt fin senast i Berlin efter att han fått en perfekt resa. Han avgjorde på några steg och försvann och vann överlägset med norsken oryckt. Han har varit bra i alla starter i svensk regi och jag tror att Rikard kommer söka bra position i loppet då han kan bli het utan rygg. Stallkamraten kan hjälpa till att hålla ut värsta motbudet och sedan är Riktad kastar loss tror jag dem andra får svårt att svara honom. Tråkigt och spika en storfavorit men han har en bra chans.  


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på det stora ”skriket” 1 Red Bar (V75-7). Det känns som alla ska gå på honom i avslutningen, Jepson upp och jänkarvagn för första gången låter mycket intressant. Han öppnar snabbt och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket ska chansen vara god.

Förutsättningarna

V75 drar denna helgen till Oslo och Bjerketravet. Jag tror det finns förutsättningar för hög utdelning då vi har norska, svenska, danska och andra europeiska hästar som kommer på besök. Det är mycket snack om vädret som ändras hela tiden, och under veckan har det snöat och regnat men banan har varit fin. Tycker man ska hålla koll på just banan innan man lämnar in, skulle det bli mycket regn då kan det bli hårt. Tänk också på att man inte får använda körspö i Norge vilket kan vara negativt för vissa hästar som behöver det för att kriga till slut, upploppet mäter 200 meter och det brukar kunna hända en del. Lycka till med liret! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav