Drog in 1,4 miljoner efter V75-skrällen

97 kunder får tillbaka 14 000 kronor per andel

Oda Spelbutik, mer känt som Rosavita kiosken, i Kiruna spelade under lördagen in 1,4 miljoner på V75 – mest i landet.

De 97 kunder som satsade 300 kronor fick tillbaka 14 000 kronor per andel.

– Otroligt kul att kunna glädja så många, säger butiksägaren och spelexperten, Thomas Nilsson, till Trav365.

Årets första V75-omgång avgjordes på Kalmartravet.

En storskräll gjorde att utdelningen på sju rätt gav steg till 120 000 kronor.

Enprocentaren Ottilia Fri med Petter Karlsson i sulkyn ledde V75-6 från start till mål vilket följdes upp med åttaprocentaren Global Tailwind (V75-7) med kusken Rikard N Skoglund.

I Kiruna jublade man lite extra då spelbutiken Rosavita kiosken (Oda Spelbutik) spelade in mest i landet på V75.

97 kunder satsade 300 kronor på systemet ”Rosavita Gästspelet” och kunde efteråt kvittera ut 14 127 kronor per andel. Varje system gav en vinst på 141 273 kronor.

”Fantastiskt”

Totalt spelade den norrländska butiken in närmare 1,4 miljoner då systemet lämnades in 9,9 gånger.

– Det är fantastiskt kul att så många fick vara med och vinna. Vi har varit nära många gånger under Winter Burst att nå riktigt höga utdelningar så det var extra skönt att det gick vägen till slut. Han som spelade det här systemet heter Micke och gör ett system varje V75-omgång. Han är mycket påläst och vi brukar alltid prata med varandra inför V75, säger butiksägaren, Thomas Nilsson, till Trav365.

Det vinnande systemet spelades med bara en spik.

– Det var i V75–2. Han trodde mycket på Lorelei Marie och hon vann mycket lätt från start till mål. Micke som gjorde systemet går ofta lite tryggare än vad jag gör. Men det kan ge bra betalt ändå.

”Måste våga chansa”

48-årige Thomas driver butiken tillsammans med sin fru Anna.

Trots att Oda Spelbutik arbetar i mindre skala har de figurerat högt upp i vinstlistorna tidigare.

Bland annat skapade de hysteri för fyra år sedan när de drog in 2,3 miljoner till 43 kunder.

– Vi gör inte så många system utan försöker vara mer personliga och ha ett mer begränsat antal andelar. Vill man spela med en person så ska man veta att det är just det systemet som han tror väldigt mycket på. Det är väldigt många system i omlopp när det är V75 och jag försöker hela tiden hitta en så kallad spänst i systemen. Man måste våga chansa för att nå de större summorna.

Hur har reaktionerna varit från Kirunaborna?

– En del har ju köpt sina system i den fysiska butiken men den mesta av verksamheten finns på nätet. Många har gratulerat på sociala medier och en del har varit inne och tackat.

”Vill varna för Disco Volante”

Nu på lördag avgörs V75 på Bergsåker i Sundsvall.

Thomas Nilsson har spanat in omgången i några dagar.

– Den ser tillplattad ut. Det jag nu fokuserar främst på är hur loppen blir körda. Det påverkar helt hur jag kommer att välja att spika. I bronsdivisionen (V75-6) finns den häst jag tror allra mest på just nu, Marschall Match. Han var mycket fin senast och borde ha en bra chans att vinna även nu. Men det är viktigt att lyssna in alla kommentarer om taktik ända fram till lördag, säger Thomas och berättar vidare:

– I gulddivisionen (V75-5) vill jag varna mycket för Disco Volante. Han är bara spelad på 13 procent just nu och det är för lite. Han har gått bra tidigare från bakspår, det ska man komma ihåg. Näst senast var han fantastiskt fin och senast blev det galopp. Stefan ”Tarzan” Melander skickar upp en häst vilket man ska ha med sig.

Kan du även bjuda på en miljonvinnare?

– I V75-2 blir Katja Melkkos Essie Gonzales stor favorit i ett försök till Diamantstoet. Hon kan absolut vinna men är för mycket spelad. Här vill jag varna för Whitsun Madonna som står med 20 meters tillägg. Hon kan avsluta snabbt och är bara spelad på fem procent.

– Jag tycker inte man kan räkna bort Mellby Guava trots 40 meters tillägg. Det är rätt årstid för henne och jag blir inte förvånad om kusken Magnus A Djuse plockar ner alla till slut. Hon är bara spelad på tre procent just nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN