”Ett härligt ekipage – vill jag se snart igen”

Eric Flygares TRE punkter efter V75 på Jägersro

Publicerad:
Uppdaterad:
Bo Örberg slog till igen. På V75.
Foto: TR Bild
Bo Örberg slog till igen. På V75.

TRAV

V75 på Jägersro.

Här är Trav365:s Eric Flygares tre punkter från V75-omgången.

1) Bo Örberg och Scorpion’s Madness imponerade - igen

På V75 från Halmstad under påskafton slog 65-årige amatörtränaren Bo Örberg till med sin första V75-seger i karriären, detta efter hela 40 år i travet. I dag, endast en vecka senare, kom seger nummer två. Med sin karaktäristiska, lite lätt framåtböjda stil i sulkyn körde han med självförtroende och 700 meter in i loppet övertog han ledningen från Björn Goop. Väl där stred hans femåriga valack hela vägen och höll undan till seger före favoritspelade Laradja Vrijthout. Segern senast firade den glade amatören med två whisky. – Det får bli två i dag med, sa Örberg skrattandes efter loppet. Ett härligt ekipage som jag hoppas vi får se på V75 snart igen!

2) Racing Mange till final!

Sedan startlistorna släpptes i söndags har det pratats om duellen i uttagningsloppet till Paralympiatravets Final: Racing Mange vs Cyber Lane. Den sistnämnde har varit favoritspelad hela veckan, men under förmiddagen gick Racing Mange förbi på streckprocenten. Med ganska god marginal, ska tilläggas. Det visade sig att spelarna var rätt ute, men vi bjöds på precis den maffiga upploppsduell som alla önskade. Racing Mange drog längsta strået, han är klar för Paralympiatravets Final och eftersom första uttagningloppet nu är avklarat väljer jag att konstatera: Våren är här. En vår med travsport i världsklass.

3) Perssons pansarvagn - duger i guld

Förra året rosade Axevalla-amatören David Persson marknaden med sitt förvandlingsnummer Vagabond Bi. Nu har han en ny stjärna i sin sexårige valack, Oxidizer, som fullkomligt rusar genom klasserna och i dag blev det återigen en V75-seger till den lilla amatören. Ulf Ohlsson rattade säkert och valde att byta ut andra utvändigt mot dödens 1 300 meter från mål. Väl där var det bara att mangla och hästen visade prov på rejäl vinnarskalle när han, efter att ha kopplat grepp på ledaren, kontrade ut Rackham som kom flygandes i spåren till slut. Mäktig insats och hatten av - Oxidizer duger i guld.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN