Var riktigt fin senast – spikas på DD i kväll

Expertens DD-tips – måndagen den 5 april från Hagmyren

Publicerad 2021-04-05

Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Hagmyren, måndagen den 5 april.

Spelstopp DD 16.48

ATG Live 14.30


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 6–5–7–2–8–9–12–4–3–11–10

Kommentar: Vi har svårt att separera Qiulius On Stage och Cuenca – men vi tror att det är de här två det står mellan. Vår känsla är att Cuenca är den bästa hästen, men Qiulius har bra chans att ta ledningen. Det är ju så enkelt att tippa ledaren, eftersom så många lopp vinns från den positionen. Om dom här två tidigt skulle köra mot varandra då? Quilius on Stage i spets och Cuenca tryckandes utvändigt, skulle det kunna bädda för en tredje då? Nja, vi har ändå svårt att se det, vi tror helt enkelt att det här blir en duell mellan dessa två.

DD-2

Rankning: 4–5–2–1–10–3–6–9–8–7–12–11

Kommentar: Bolt Kronos var riktigt fin senast, det var ingen dålig häst han plockade ner från dödens, och med det intrycket dessutom. Konkurrenterna har nog respekt för honom den här gången och vi tror på tidig ledning för Bolt Kronos. Om han är som senast finns det ingenting som talar för att det här loppet ens blir spännande vid ett sådant scenario, Bolt Kronos är ett mycket starkt spikförslag.

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 6–5.

DD-2: 4 Bolt Kronos.

Vem tar spets?

DD-1: Det finns ett par startsnabba invändigt om Qiulius on Stage, men vi tror att han släpps till ledningen rätt så välvilligt om någon av dessa skulle kunna svara.

DD-2: Bolt Kronos till spets via My Golden Eye?

! Statistikvinnarna

DD-1: Qiulius on Stage.

DD-2: Bolt Kronos.