V75-tips

”V75-skrällen är bara streckad på 1 procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Halmstad • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Just Make It och Thomas Uhrberg är en superskräll på V75.

Foto: LENA EMMOTH, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

TRAV

V75 på Halmstad med kval till finalen av Paralympiatravet.

Det står på menyn på lördag.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Min V75-skräll är streckad på en procent, det är direkt felaktigt, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Halmstad lördagen den 24 april med bland annat ett uttagningslopp till Paralympiatravet. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden med Pettersson & Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Satte sju rätt

Vid förra lördagens V75-omgång prickade två system i andelslaget in alla sju rätt:

Sportbladets Tidiga V75-tanke

Vinst per system: 20 662 kronor

Vinst per andel: 2 066 kronor

Rekord-Micke Lilla

Vinst per system: 22 624 kronor

Vinst per andel: 1 508 kronor

Vid onsdagens V86-omgång prickade tre system i andelslaget in alla 8 rätt:

Laxssons Stora V86

Total vinst: 26 160 kronor

Vinst per andel: 2 616 kronor

Rainmans Stora

Total vinst: 26 742 kronor

Vinst per andel: 2 674 kronor

Marios Exclusive

Total vinst: 28 598 kronor

Vinst per andel: 2 859 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.33 lördagen den 24 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

2 Handsome Brad (V75-7) hade en halsinfektion senast. Formen är väl kanske ett frågetecken, men det ser ut som ledningen på Halmstads snabba bana på lördag. Då ska det till en jäkla hästar för att plocka ner den här åttaåringen. Tar en rå och spikar rakt ut!

Miljonrensarna

Vilka speldrag det finns i flera av loppen här på lördag. I V75-5 vill jag lyfta fram två hästar som är på tok för lite spelade. 5 Cassius Ima vann V75 nyligen. Har ett okej spår på en distans han gillar. Varför tre procent?

I samma lopp är 7 O.M.Faststeep streckad på två procent. Trots att hästen var så bra senast och gick i mål på lätta fötter på en topptid. Hästen kan dessutom öppna från start.

Tänk på att...

… banan på Halmstad alltid är toppfin. Det ska bli vårväder. Leta ledarna i loppen. Det kommer man långt på.

… Håkan K Persson verkligen gillar 1 Wingait Henke (V75-2). Till den här starten ska han vässa hästen med rappa intervaller. Låter påställt!

7 Cyber Lane (V75-7) är anmäld barfota runt om den här gången. Men spåret!?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

11 Vikens High Yield (V75-1) är riktigt fin för klassen och tror att han börjar närma sig toppform med några lopp i kroppen. Här styr troligtvis Robert Bergh, som låter väldigt nöjd med sin häst, på direkt. 3 Beartime är trolig ledare, men är inne på att Jepson släpper till Robban om han kommer fort. Han vet om hur det är att Vikens High Yield utvändigt och Robert Bergh brukar inte direkt strypa tempot i den positionen...

Miljonrensarna

8 Pre Calculated (V75-2) är en riktigt fin häst som Ola Karlsson tokgillar. Vi får lättning nu. Spåret är uselt, men hästen är bra. Fyra procent är på tok för lite.

V75-3 är vidöppet. Här finns många drag. Den mest borttappade? 5 Just Make It. Som aldrig får ett erkännande av V75-spelarna. En procent är direkt felaktigt.

5 Lorelei Marie (V75-4) är ett ständigt ”skrik” på V75. Men inte nu? Kvinnan med guldhänderna, Henriette Larsen, sitter i sulkyn. Måstestreck! Fem procent.

Tänk på att...

… V75-omgången avgörs i Halmstad. Det ska bli runt tio grader och sol. Räkna med superbana och topptider! Sitta långt bak i loppen tror jag inte är någon bra idé.

… högkapable 1 Upstate Face (V75-6) kommer troligtvis testas barfota runt om för första gången. Hästen kan öppna. Se upp!

… jättefavoriten 7 Cyber Lane (V75-7) lär riskera att få göra jobbet utvändigt ledaren igen. Provar att gardera när spelet har skenat iväg.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

3 Kali Smart (V75-4) visade under fjolåret att hon är bra och vann mot tuffa hästar på bra sätt. Senast låg man lågt i årsdebuten men hon svarade för en stark insats och jag tror hon bara är bättre den här gången. Visst är det ungdomslopp men Victor Rosleff (ersätter Dante Kolgjini) är duktig och jag tror man testar för ledningen direkt, kommer hon dit ska hon ha bra chans att vinna. Hon kan även vinna med andra löpningsförlopp.

Miljonrensarna

8 Pre Calculated (V75-2) blir bara bättre och bättre och det är en häst tränare Ola Karlsson håller högt. Han har inte haft tur med spårlottningen på V75 och det blev spår åtta den här gången. Jag tror att han trots det kan bli farlig om det löser sig. Man plockar skorna fram vilket han gått med en gång bara och kör med urryckare vilket är intressant. Fyra procent.

3 Mellby Happy (V75-3) gör spännande comeback efter ett längre uppehåll. Hon var bra under fjolåret och jag tror inte Björn Goop tar ut henne på V75 direkt om hon inte är väl förberedd. Till fem procent varnar jag för henne.

Tänk på att...

… Halmstad håller i veckans V75 omgång. Banan som hyllas av alla som den med bäst underlag och jag tror det kommer gå undan på lördag.

3 Beartime (V75-1) har toppform och galopperade troligtvis bort en andraplats i finalen senast. Carl Johan Jepson är vass i volten och träffar han rätt kan det bli tidig ledning och då ska han räknas.

4 Istanbul Boko (V75-6) har varit lite ivrig i årets starter och galopperat. Han gjorde en stark upphämtning senast och felfri tror jag han är med och slåss om segern.

7 Cyber Lane (V75-7) blir klar favorit efter sin starka årsdebut. Lopp i kroppen och barfota runt om är så klart två plus men det ser ut som han får göra grovjobbet igen och då är han sårbar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Det är en underbar känsla att hitta en spik i V75–1 som leder runt om, det är precis vad ”Calle” Jepson kommer göra med 3 Beartime.

Jag är väl medveten om att 2 La Mauresque (V75-4) endast är streckad på åtta procent – och det gör väl saken bara ännu bättre. Jag spikar!

Miljonrensarna

I V75-5 Oskar Svanberg ut 5 Cassius Ima. Streckad på alldeles för låga tre procent. Kan vinna.

Om bara 3 Stig Brodde (V75-2) gör som på Kalmar den 25 februari, det vill säga, tar sig förbi storfavoriten Wingait Henke i starten, så kan han leda hela vägen igen trots hårdare motstånd. Sex procent.

Tänk på att...

... det kommer att gå ruskigt fort på Halmstads underbara bana på lördag.

... det ser upplagt ut för 7 Cyber Lane (V75-7), men han fick ett tufft lopp i årsdebuten.

... omgången ser oerhört svår ut, jag tror på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

2 Zaffiro Jet (V75-6) är startsnabb och vann enkelt i senaste starten via open stretch på Åby. Planen är enkel: han tar ledningen och dirigerar loppet runt om. Behöver inte vara svårare än så. Barfota runt om och vanlig vagn.

Miljonrensarna

2 Garca (V75-3) kommer gå barfota runt om och alla vet hur bra kusken Carl Johan Jepson är i voltstart. Jag spikade denna kuse på Åby för ett tag sedan, då blev det mesta fel under loppet. Tycker favoriten 7 Domingoa är en enkel sort som inte ska vara favorit här. Bluffade bort senaste loppet på Jägersro och vann enkelt. Iskall favorit som vi fäller! Sju procent.

2 La Mauresque (V75-4) är startsnabb där kusken David Grundmann kan välja upplägg hur han vill lägga upp loppet. Mest troliga är släpp till favoriten 3 Kali Smart och sedan få chansen på upploppet. Åtta procent är i underkant. Inga ändringar mot senaste starten barfota runt om och ”bajken” sitter på.

12 Aetos Kronos (V75-7) har gjort allt rätt i sin karriär. Lita på att Riordan har vässat upp honom inför denna start och alla som följer travet vet vad tränaren Riordan har i kikaren. Jag vill inte spricka på Aetos Kronos. Barfota runt om och vanlig vagn. Elva procent.

Tänk på att...

... Paralympiatravets deltävling tre (V75-7) blir ett ruggigt race! När travsport är som bäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Wingait Henke (V75-2) är helt rätt sort och han blir bättre med varje lopp i kroppen. Vann väldigt enkelt från spets senast och då han har utvecklat sin startsnabbhet är det bra chans att han tar ledningen igen. Därifrån har jag väldigt svårt att se honom förlora men även om han blir av med spets kan det såklart lösa sig ändå. En stark spik.

2 Zaffiro Jet (V75-6) avgjorde via open stretch senast och var riktigt bra. Han står fortfarande kvar i samma klass och nu är det läge för att köra i ledningen. På en snabb bana kommer det bli svårt att ta sig förbi honom och stallet låter mycket optimistisk. Är helt klart hästen att slå för övriga och det måste vara en väldigt bra chans.

Miljonrensarna

2 La Mauresque (V75-4) är riktigt snabb ut bakom startbilen och har bra chans på spets. Senast valde man att släppa ledningen och då fick hon chansen för sent men såg väldigt formstark ut. Väljer man att testa i spets den här gången blir jag inte alls förvånad om man leder loppet hela vägen. Hon får inte glömmas bort! Åtta procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Halmstadtravet och banan kommer säkerligen vara i toppskick. Det kan bli tufft komma in i matchen från svåra spår.

... 1 Payet D.E. (V75-1) har en spännande uppgift med spetsläge och är man riktigt fräck kan han vara en chansspik för att försöka koppla greppet.

... V75-5 känns som ett väldigt öppet stayerlopp och här är det nog bra att strecka på en hel del. 9 Totti Face ska tävla med en amerikansk vagn för första gången och är en intressant skräll.

... det kan bli rejäl körning från start i V75-7 och då är det inte omöjligt att det kan bli en skräll.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Halmstad under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

1 Wingait Henke (V75-2) har tagit fem segrar på sex starter och är under kraftig utveckling. Han vann enkelt i spets senast och är bra för klassen.

3 Kali Smart (V75-4) gjorde en väldigt bra årsdebut och lär vara ännu bättre med lopp i kroppen. Blir säkert svårslagen om hon kommer till spets.

Miljonrensaren

6 Eye in theSky D.K. (V75-3) har årsdebuten avklarad och höll då fullt godkänd från ledningen. Hästen är rejäl men inte speedig och gynnas om position långt fram. Har bra startspår men är inte så van i voltstart. Klarar hon detta kan hon skrälla till fem procent.

Tänk på att...

... det är den tredje och näst sista deltävlingen till Paralympiatravets final på Åby den 8 maj.

... omgången är i mitt tycke svårlöst. Många spännande lopp att bena ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Följ miljonjakten på V75 – med Trav365

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar