Dags för ett nytt favoritfall

TRAV

Challe Berglund guidar till V75 i sista stund

Operett Brick i V75-3 blir anlitad som singelstreck av många men stolopp är ofta skrällbenägna och jag räknar med att det kan bli så i dag med.

Förra veckan garderade jag Arnie Somolli som var jättefavorit och jag räknar med att jag fäller den här ”lampan” också. Bexipop i V75-6 har lattjat med motståndet tidigare och jag tror att det blir samma visa i dag med på Åby.

V75-1

Favoriten:

Trots att ”allt” blev fel senast för 11 Nine One One L. med tredjespår i första sväng, kall rygg 500 kvar, avslutade han bra och fick krafter kvar. Bäst i formsvagt gäng.

Outsidern:

Förra starten gav en del frågetecken på 3 Grove’s Ben när han vek ner sig i spets. Vill Uhrberg ha spets i dag eller släpper han och hoppas på lucka vid upploppet?

Spetsbudet:

1 Highly Unlikely, 3 Grove’s Ben och 5 On Way Laday fajtas om spetsen.

Korsdraget:

Första känslan var att 12 G.Moll var blek i lördags men det gick fort till slut och det var nog svårt att ta in något då. Två strykningar nu gynnar honom.

V75-2

Favoriten:

4 One Man Show gillar jag och segern på annandagen visade hur bra han är. Då mötte han tufft motstånd, tuffare än i dag vill jag påstå men spåret oroar.

Outsidern:

Även 5 King of Spirit visade form senast men frågan hur han kommer till från start. Han står ruggigt bra ­inne i loppet och måste med på kupongen.

Spetsbudet:

Svårt, 1 Staro Washington, 3 Millenium S.T. eller varför inte de båda springspårshästarna, 6 Mr Run och 7 Spring King.

Korsdraget:

Positionerna avgör mycket, det såg vi om inte annat i lördags (Mi Victor) och 1 Staro Washington har drömläge för ett kanonlopp och skräll.

V75-3

Favoriten:

För 11 Operett Brick löste sig allt perfekt näst senast, kom loss från innern, fick överta spets och ett lugnt förstavarv för att sedan pinna undan. Hon såg fortsatt bra ut senast.

Outsidern:

En annan Lähdekorpi-häst, 1 Noss Dream Ride, kan bli den som är svårast för favoriten att få tag på då det luktar spets. Frågan är om Noss orkar stå emot tilläggshästarna.

Spetsbudet:

1 Noss Dream Ride, den som kan utmana är 6 Kathleen Laser som är ensam på springspår.

Korsdraget:

10 Cacao var jag besviken på senast men hon var tydligen förkyld. Kanonbra spurt i starten innan och en frisk Cacao blandar sig i segerstriden.

V75-4

Favoriten:

Det verkar inte finnas något riktigt hot mot 1 Speed Demon Love om han tar ledningen, då blir det läggmatch. Men om han missar ledningen kan det bli spännande.

Outsidern:

2 King Haro kan nog få den otacksamma uppgiften att harva utvändigt om favoriten och då blir det svårt men missar favoriten spets blir King Haro farlig.

Spetsbudet:

1 Speed Demon Love, 2 King Haro, 4 Sober Sensation och 5 Pappniak Laday gör upp om ledningen.

Korsdraget:

Sorgligt läge men 12 King of Shogun ska man ta med om man garderar favoriten då det är en rejäl häst som faktiskt är obesegrad felfri.

V75-5

Favoriten:

Sorgligt läge men 12 King of Shogun ska man ta med om man garderar favoriten då det är en rejäl häst som faktiskt är obesegrad felfri.

Outsidern:

5 Columbo F.C. är ingen seger­maskin men visade fin tåga senast och får han vara ostörd ett tag i ledningen kan han mycket väl vinna.

Spetsbudet:

Här forceras 5 Columbo F.C. till ledningen, kosta vad det kosta vill.

Korsdraget:

10 Groucho fick inte visa vad han kan senast och det kan bli snett från bakspår i dag med men lärlingsloppen brukar skapa öppningar och det vill jag ha med honom.

V75-6

Favoriten:

Har svårt att tänka mig att Widegren skulle svara ut 6 Bexipop från start med tanke på att Beijing Man var chanslös senast. Spets och slut är ett tänkbart scenario.

Outsidern:

2 Real Ås är startsnabb och får ett bra lopp, han vinner inte ofta men har visat toppform på slutet och då får man ändå se upp.

Spetsbudet:

1 Beijing Man, 2 Real Ås öppnar snabbt men ingen vill svara ut 6 Bexipop.

Korsdraget:

4 Thuram är en strulputte som står perfekt inne i klassen och som de dagar han inte väljer att ställa till det för sig själv oftast finns med på målfotot.

V75-7

Favoriten:

Det var inget snack om vem som var bästa hästen när 2 Capricorn ­Label vann från dödens i lördags. I dag ­vinner han inte från dödens men kan han sno åt sig ledningen så ?

Outsidern:

Efter flytten från Svanstedt är formen ett frågetecken på 13 Zoccer Wadd men hon är ju tuff som få och det är sällan man kan räkna bort henne. Jag chansar ändå.

Spetsbudet: Det lutar väl mest mot att 6 Toy Ball tar hand om ledningen om nu inte 2 Capricorn Label hinner före.

Korsdraget:

12 Mireille Ås gav sig själv inte chansen senast då hon galopperade men upphämtningen var det inget fel på. Jag tror att det kan bli ett lopp i hennes smak.