Min Narkissos tillbaka utan felsteg

TRAV

Vann direkt i comebacken

Foto: Mink Narkissos Kapable femåringen är på väg mot de högre klasserna på V75?.

Han hade inte startat på nästan sju månader.

Ändå var han bara bäst.

Min Narkissos comeback lovade mera.

Han vann lätt – inga felsteg den här gången inte.

Segern på Solvalla var den sjunde av totalt 18 starter och den kapable Super Arnie sonen såg verkligen bra ut när han retfullt enkelt klev förbi en duktig Nellie Vingboons.
Min Narkissos som var en av hästarna som det verkligen talades om i slutet av 2006 när han mitt på upploppet snubblade till i Klass II finalen på huvudstadsbanan. Med allt klart i sin knepiga stil försvann allt på bara ett galoppsteg.
Att man var först i mål hjälper som de flesta vet inte. Regeln för upploppsgalopp är hård och Min Narkissos diskvalificerades också för det lilla felsteget.
Comebacken under onsdagskvällen gjordes dock med mersmak – utan felsteg.

Bra resa

Min Narkissos gav en perfekt resa av Björn Goop och ut på sista bortre långsidan valde sedan mannen med guldhjälmen om full anfallsorder från den femårige valacken. Han tog sig snabbt upp utvändigt ledande Nellie Vingboons och gick ifrån den sista biten på ett väldigt bra sätt. Min Narkissos har verkligen en knepig stil, men såg för dagen klart bättre ut än vad man ibland har sett honom. Dock utan att vara perfekt ska tilläggas.

– Det här är en väldigt fin häst, berömde Björn Goop efteråt.

Segertiden stannade på 1.14,7/2640m och Min Narkissos lär säkerligen klättra en bit upp på klasstegen på V75 framöver. Låt oss hoppas att han undviker fler felsteg över upploppet då också.