Forsbergs drömlott

TRAV

Spår ett.

Peter Forsbergs Adrian Chip hade tur i spårlottningen till Yonkers Trot där 3,2 miljoner kronor väntar segraren.

På lördag avgörs kvalet och finalen körs en vecka senare.

Foto: Peter Forsberg.

Yonkers Trot är det andra benet i Triple Crown, tre klassiska treåringslopp i USA. I det första och största, Hambletonian, slutade Adrian Chip tvåa och tjänade 2,6 miljoner kronor. Yonkers lockar med en total prissumma på runt fem miljoner kronor och här slipper Adrian möta sin baneman Donato Hanover. Hambovinnaren väljer nämligen att avstå Yonkers Trot för att helt rikta in sig på World Trotting Derby 1 september. Men för att nå finalen 25 augusti måste Adrian Chip först ta sig förbi lördagens kvalificering.

– Hästen trivs fint på sin nya gård där han får vara ute i hagen flera timmar om dagen. Han till och med bet sin vakt häromdagen, det borde vara ett tecken på att formen sitter där, skrattar Robert Bergh.

Precis som i Hambletonian kommer Robert att åka över och köra hästen själv. I tisdags gick Adrian Chip ett finslipande jobb tillsammans med sin skötare Katarina Ihrsén.

– Hästen travade 1.27/2 000 meter och Katarina var väldigt nöjd. Jag åker över på fredag och det ska bli spännande.

Yonkers Raceway är en half-milebana som mäter drygt 800 meter och har open stretch. Den är belägen knappt tre mil från centrala New York.

Kanal75