Nybrink: Min kanon krossar allting från dödens

TRAV

Jackpott på Jägersro – igen.

För visst känns det som om det händer ofta på just Jägers?

Hur som helst, omgången har ett högt spelvärde.

Jag spikar i guld och silver.

Omgångens drag är en kanon som var oplacerad senast.

Inledningen kräver sin man, eller i alla fall sina streck. V75-1 är nämligen ett knepigt lopp där i stort vem som helst kan vinna. Superior Dust var ruskigt vass senast då hon exploderade över upploppet. Gick utan skor för första gången och fick vingar på köpet? Tränare Walmann meddelar dock bakskor på och är aningen bekymrad inför långresan – vilket gör att jag backar lite. Toulouse såg lysande ut som fastlåst i ett Derbykval ­senast och Lanxess Palema gick fort i skymundan efter galopp 650 kvar på V75 senast. Men måla på, gärna med roller, och bläddra vidare.

Två gör upp i guld

Shit, lika svårt i V75-2. Jag har vänt ut och in på alla hästar, kollat deras senaste starter men det blir liksom bara en grå massa kvar. Ska jag leta fram något får det bli Je Reve de Toi som dundrade runt ett tamt gäng i stark stil senast, och Eight of Hearts som kanske inte är någon stjärna men som var totalt överlägsen senast. Även Aces Amber kommer med starka prestationer i ryggen.

Två hästar gör upp i guldloppet och den enkla lösningen är givetvis att strecka både Digger Crown och Colombian Necktie. På vinnarspelet blir säker Colombian den med spelvärde av de två men på V75 spikas den med bäst vinstchans, Digger. I alla fall när det är jackpott och svårt i övrigt. Adielsson och Digger leder det här loppet runt om sex gånger av tio. Två-tre gånger av tio vinner Colombian från dödens – så kolla vinnaroddset innan ni spelar och räkna på saken.

Keeping Quality är mitt drag i V75-4, ett 2?640-lopp för ston. Hon var jättebra i ledningen senast på Åby, pep till spets från springspår och var ytterst när att smita undan för Coolman Crown över just lång distans. Läge för ledningen igen och Johnny Takter i sulkyn gör denna 28-procentare till ett fynd.

På V75 får hon sällskap av fina Simb Laikka som gör det mesta rätt. Hon hade kvalat in till Stochampionatet om hon inte galopperat 100 kvar näst senast, i spets, i segerstrid med Debbie Brodda.

Jag litar inte på Rutger Raket i V75-6, även om han har spetschans. Torsk senast och sjuk näst senast. Är han lite uppskruten? Har han gått i taket? Vi får se. Black Gold är djävulskt bra ibland, Elton Silvio ska gå barfota runt om och Thunderbolt såg kanonfin ut senast som fastlåst. Han är loppets roliga rysare. Blixtrar förbi allt?

Det bästa till sist

Talangfulle och lite ­laddrige Gift Kronos blir inte god att tas med, felfri, i V75-6. Men fjärdespår med volt skrämmer lite. Highlite Survivor var lysande på Solvalla senast på ny balans och har drömläge med innerspår. Jag låser på två.

Det bästa till sist, Speeden. Som ni kanske minns påstår jag att Roger Walmanns femårige jänkare är en kanon som kommer att klara sig fint i guld. Det har inte stämt på slutet för honom men senast, i fredags, satt han fast med allt sparat i kön i ett lopp som Torvald Palema vann på 11,2.

Speeden bör ha mått bra av det snälla loppet och det här en pålle som Örjan Kihlström skickar fram i dödens när det är aktuellt. Och det vet alla hur det brukar sluta.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1:2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10,11 (res 1–5)

V75-2:2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12 (res 11–7)

V75-3:2 Digger Crown (res 7–8)

V75-4:3, 7 (res 1–5)

V75-5:2, 7, 9, 10 (res1–4)

V75-6:1, 4 (res 3–8)

V75-7:10 Speeden (res 6–4)

1152 rader/576 kronor