”Jag håller Nuncio som 100-oddsare”

Frankrike-experten Anders Lindqvist om läget inför Prix d’Amérique, med 26 dagar kvar till storloppet.
Frankrike-experten Anders Lindqvist om läget inför Prix d’Amérique, med 26 dagar kvar till storloppet.

Han tror inte alls på Nuncio i en eventuell start.

Men med 26 dagar kvar till Prix d*Amérique håller Frankrike-experten Anders Lindqvist de andra svenskhästarna högt.

– På förhand ser det riktigt bra ut för Sverige, men Bold Eagle är fortfarande min favorit, säger han.

Sverige ser ut att få ett starkt lag i årets Prix d’Amérique på Vincennes-banan i Paris.

I alla fall om man ser till svensktränade hästar.

Nyligen har Readly Express och Propulsion kvalat in till storloppet via två grymma prestationer på den krävande kolstybben.

Där bakom smyger flera topphästar i vassen, som högst troligt också kommer till start i Paris om 26 dagar.

– Det är roligt, vi har ett starkt lag, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist, som driver tränarrörelse i landet och som har full koll på sporten.

– Det är nog dött lopp mellan Readly Express och Propulsion om vem jag tror mest på. De har inte mötts ännu och det är ju en krydda i sig. Det är två fantastiska hästar, men man ska inte glömma Twister Bi. Vi har ett starkare lag än på mycket, mycket länge. På förhand ser det bra ut.

Så har Stefan ”Tarzan” Melander återigen öppnat dörren för att det kan bli möjligt med en Nuncio i loppet?

– Jag har tappat tron på Nuncio, på det sättet. Så lätt är det inte att bara komma hit och starta i Prix d’Amérique. Det är en ny startmetod för honom, ny bana - jag håller Nuncio som en 100-oddsare, trots att det är en fantastisk häst.

”Olyckliga omständigheter”

Franske superhästen Bold Eagle jagar tredje raka segern i Prix d’Amérique i år. Men uppladdningen har varit onormalt dålig, i alla fall resultatmässigt.

Stjärnan har inte vunnit ett lopp sedan 5 augusti och har gått på pumpen i tre starter i rad.

– Varken han själv eller fransmännen är vana med det. Men det har varit lite olyckliga omständigheter när han förlorat, tycker jag. Först fick han stryk av en otroligt bra häst i Aubrion du Gers, andra gången var han lite ursäktad, hade inte lopp i kroppen och så, men det är bara en häst och han börjar komma till åren. Men det är fortfarande min favorit till segern även detta år, han har visat så mycket.

”Finns lite att ta av”

Det som kan fälla hästen är en allt för tuff resa i det som kallas världens tuffaste travlopp. Det är upp till en av Frankrikres bästa kuskar, Franck Nivard, att han inte får det.

– Det gäller att Nivard lyckas med styrningen. Han har inte haft marginalerna och styrningar på sin sida på sistone. Bold Eagle är sårbar om han får gå för tidigt eller om det inte blir tempo i loppet, de andra är så pass bra nu. Nivard brukar få till styrningarna, det ska sägas, men han har inte varit i riktig toppform ännu. 

– Men Bold Eagle är en fantastisk häst och nu kanske han ska lättas litegrann i balansen, det finns lite att ta av, och skulle det fungera så vlir han inte lätt att tas med. 

– Ska jag nämna en outsider så får det bli Briac Dark som var så bra på nyårsafton. Han har få lopp i kroppen och verkar vara ännu bättre än i fjol.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!