Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Hon är Sveriges hetaste tränare...”

Helena Burman är Sveriges hetaste tränare – med råge.

Starten av 2018 imponerar.

På V75 hade hennes Augustus F. stor show och vann på supertiden 1.10,9.

Wow!

V75 på Jägersro blev annars favoritbetonat – som väntat.

Favoriterna gjorde topplopp och omgångens största favorit, Västerboonthenews imponerade.

Återigen var ledningen en avgörande position på Sveriges sydligaste bana.

Mest imponerad blev jag ändå av Augustus F. Hur kunde hästen springa så fort under aktuella förhållanden mitt i vintern? Helena Burman är stekhet för dagen och följde upp dubbelsegern i onsdags med ny soloshow på V75. 30 procent i segrar under 2018. Jisses!

I övrigt:

Julia Of Solnäs hade en blek dag och tröttnade alldeles för tidigt.

Supertalangen Kim Moberg vann på V75 och fortsätter prestera.

Flemming Jensen var nära olycka med Nancy America i starten av V75–5. Som tur är gick det bra.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Augustus F / Helena Burman: Segertid på supersnabba 1.10,9 – mitt i januari. Ja, vad ska man säga? Stefan Söderkvist satte allt på ett kort och tog ledningen efter en sylvass inledning. Tempot var uppskruvat hela loppet och när attackerna var tänkta att komma bakifrån så stack hästen bara undan till en soloseger. Grym insats och fem plus är givet.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Västerboonthenews: Jisses, jag bugar och bockar, för det där var fränt att se, visst det gick långsamt på varvet, men som hästen startade och som hästen såg ut hela loppet var mäktigt att se. Puh! Detta är vinterns häst tillsammans med Zenit Brick och Lars Brindeborg som tränar har gjort ett helt otroligt jobb med hästen som bara blir bättre och bättre.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Olle Rolls: Wow, vilken succé – igen. Peter Ingves tog enkelt ledningen från snäva spår 2. Hur han gjorde det? Oklart. Men Olle Rolls hittade rätt aktion och tog täten, sedan var det spel mot ett mål. Aktionen är inte 100 procent, men styrkan är ju grym. Hästen fick Platon Face utvändigt om sig och trots det var det stor uppvisning från Olle Rolls. Imponerande.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Dorinda: Lopp i kroppen och så pang till spets. Sedan fick faktiskt Örjan Kihlström knappast bestämma tempot som han ville när Peter Untersteiner tidigt avancerade med klara favoriten Julia Of Solnäs. Men Dorinda såg totalt överlägsen ut hela loppet och intrycket på Örjan Kihlström 500 meter kvar från mål var läckert att se. Grym insats och detta är en jäkla talang tror jag.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Qahar QC: Styrkemonstret bytte ut hemmaplan Solvalla mot långresa ner mot Jägersro mot betydligt bättre hästar än han varit van vid att möta på slutet. Det bekymrade honom knappast och hästen vann igen. Jag slutar aldrig att förvånas av den här hästen. Långt tills dess, men vem ska slå honom i Harpers Hanover under Elitloppshelgen? Mejla!

Utrustningsförvirringen på V75: Jänkarvagn eller inte? Hur sent ska man få ändra sig? Det har varit en fråga länge – men det blev väldigt tydligt på V75 när två klara favoriter bytte vagn i sista stund. Hela veckan var det sagt att Master Crowe skulle tävla i jänkarvagn – men det blev vanlig vagn vilket meddelades kort före start. Flemming Jensen valde köra med en jänkarvagn på Nancy America – men informationen till spelarna sa vanlig vagn. Jag förstår helt klart den enorma irritation som återigen sprider sig. Skärpning!

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!