Readly Express är inbjuden till Elitloppet

avChristoffer Wickman

Foto: Solvalla
Tränaren Timo Nurmos med Elitloppsinbjudan i handen

Efter Prix d´Amérique-segern.

Nu är Readly Express den första häst att bli inbjuden till 2018-års Elitlopp.

– Vi på Solvalla är mycket stolta över att få hälsa Readly Express välkommen till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I söndags skrev sig Timo Nurmos stjärnhäst Readly Express in sig i historieböckerna, det när han vann världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Paris.

Nu blir den sexårige hingsten förste hästen att bli inbjuden till Elitloppet, som avgörs på Solvalla sista söndagen i maj.

Kretsen kring Readly Express hyllades för sin seger i söndagens Prix d´Amérique på sin hemmabana Solvalla under tisdagskvällen, och det var där som inbjudan avslöjades.

”Meritlistan är diger”

– Vi på Solvalla är mycket stolta över att få hälsa Readly Express välkommen till Elitloppet 2018, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Förutom söndagens Prix d´Amérique-seger har Readly Express vunnit stora lopp som Jubileumspokalen, Prix Tenor de Baune och Svenskt Mästerskap, för att nämna några lopp, och han har hittills i sin karriär sprungit in över 15 miljoner kronor.

– Readly Express har genom hela sin karriär visat att han är något utöver det vanliga. Hans meritlista är diger och han har segrat i 21 av sina 25 starter vilket är helt enormt. Med framgången i söndags är han det självklara valet att inleda inbjudningarna till Elitloppet med, säger Anders Malmrot.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Readly Express vinner Prix d´Amérique
ARTIKELN HANDLAR OM