Vändningen: Bold Eagle kommer till Elitloppet

Solvallas sportchef: ”Han är välkommen alla dagar i veckan”

avMattias Karlsson, Christoffer Wickman

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Bold Eagle under Elitloppet 2017.

Efter förra Elitloppet pratade de om revansch i år.

Efter söndagens Prix d’Amerique pratade de om att de stannar hemma.

Nu vänder kretsen igen, den franska superstjärnan Bold Eagle matchas mot Solvallas storlopp den sista söndagen i maj.

Bold Eagle ansågs vara världens bästa travhäst i några år och vann två raka Prix d’Amerique.

Men den franska nationalidolen misslyckades i Elitloppet på Solvalla den sista söndagen i maj, och i Prix d’Amerique på Vincennes i Paris i söndags missade hästen att ta sin tredje raka seger i det storslagna loppet.

Bold Eagle åkte på sin femte raka andraplats under hästen och vintern när han förlorade den uppmärksammade upploppsduellen mot svenske Readly Express, tränad av Timo Nurmos och körd av Björn Goop.

Efter loppet pratade tränaren Sebastien Guarato, ägaren Pierre Pilarski och kusken Franck Nivard besviket om att det inte skulle bli något Elitloppet i år utan i stället en turné på de franska landsortbanorna.

Några dagar senare går nu flera journalister på de franska stora travmedierna ut med Bold Eagles detaljerade program framöver.

Informationen bekräftas av Bold Eagles officiella konton på sociala medier.

Där finns Elitloppet på Solvalla den sista söndagen i maj med och ett efterlängtat revanschmöte mellan de båda Ready Cash-brorsorna Readly Express och Bold Eagle.

Kretsen kring Bold Eagle har flera gånger under karriären gått ut offentligt med sina långsiktiga planer och detaljerad matchning.

Kan bjudas in inom kort

– För mig är Bold Eagle välkommen alla dagar i veckan, och beslutet är upp till dem. Jag blir så klart jätteglad när jag hör att de är intresserade, det är en fantastiskt häst och alla vet ju vad han kan, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Att det fortfarande är aktuellt var också den känslan jag fick efter Prix d’Amerique. Jag träffade Pierre Pilarski kort och då var det så klart besvikelse efter förlusten, men jag fick inte uppfattningen att det skulle vara ett definitivt nej.

Efter det har Anders Malmrot även pratat med kretsens svenskstationerade agent Francois Jamier.

– Han sa att de franska journalisterna hade förstorat upp det hela en aning. Min känsla och min tanke har hela tiden varit att Bold Eagle kommer, och till mig har ingen sagt något annat.

När får han en inbjudan av dig till Elitloppet?

– Det är ju sagt att han ska starta i Prix de France. Så jag avvaktar det loppet så får vi se vad som händer efter det.

En inbjudan klar

Enligt det angivna programmet blir nästa start i Prix de France på Vincennes nästa söndag, den 11 februari.

Ett första revanschmöte mellan Readly Express och Bold Eagle ser ut att kunna bli i Grand Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer utanför Nice söndag den 11 mars.

Det är sprinterloppet på den franska rivieran där stjärnhästarna brukar möta våren vid Medelhavets strand, Timo Nurmos har pratat om att det blir nästa start för Readly Express.

För Bold Eagle blir det sedan Prix de l'Atlantique på Engien i Paris som är loppet där han genrepade inför Elitloppet förra året.

I tisdags hyllades Readly Express på hemmabanan Solvalla, i samband med det så bjöds den svenske Prix d’Amérique-vinnaren in till Elitloppet av Anders Mamrot.

När det gäller Bold Eagle så är det enligt uppgifter till Sportbladet Trav365 högaktuellt med en annan kusk än Franck Nivard i Elitloppet.

Bold Eagles kommande program:

Söndag den 11 februari, Prix de France på Vincennes i Paris

Söndag den 11 mars, Grand Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer i Nice

Lördag den 21 april, Prix de l'Atlantique på Enghien i Paris

Söndag den 27 maj, Elitloppet på Solvalla i Stockholm

Söndag den 24 juni, Prix René Balliére på Vincennes i Paris

Lördag den 4 augusti, Grand Prix de Wallonie på Wallonie i Mons

Söndag den 28 oktober, lopp i Feurs i Frankrike

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

Trav

Hästar