Intervjuer till V75

TRAV

Tränarna om chanserna

V75-1

1 Zakeus (Anton Eriksson) går formen åt rätt håll på. Han har gjort väldigt bra prestationer på slutet och gått fina tider på ett bra sätt. Innerspåret är ett orosmoment, om han kommer ut eller inte. Det blir halvchanskörning och vi blir beroende av att få luckan, säger Roger Persson.

2 Leo on Line (Ove A Lindqvist) verkar fräsch och spänstig. Gick sitt sista riktiga jobb i onsdags och känns fin. Även om han inte tar i så mycket i motionen. Bra läge och han är väldigt snabb ut. Det är det här med brodden jag är orolig för. Brydd på brodden, säger Daniel Wikberg.

3 Sandro Mustang (Sören Eriksson) är det bra med. Formen ska vara i ordning. Med det här startspåret ser det ljusare ut nu än senast. Han är inte så supersnabb den första biten men bör kunna hitta en bra position. Lite optimistisk är jag och hoppas på flyt, säger Kalle Sundin.

4 Livi Destiny (Patrik Nygren) gick jobb i onsdags och var bra då. Fin i de två senaste starterna också. Kanske lite uppanmäld men har bra form och ett fint läge. Vi kommer försöka köra i ledningen så får vi se, säger Mats Bucht.

5 Destiny’s Girl (Anna-Lena Forsberg) verkar bra. Pigg och glad. Formen är i ordning men oftast beror det på vilken sida hon vaknar på. Det är väldigt mycket humör. Beroende av att ligga med där framme. Jag laddar, säger Anna-Lena.

6 I’m Alone Face (Ulf Ohlsson) gör bra lopp varje gång. Senast kunde han vinna trots ett lopp utvändigt om ledaren. Allting verkar bra efteråt och jag tror på en bra insats. Motståndet ser tufft ut och det gäller att vi får ett bra lopp. Helt borta är han inte. På en garderad bong kan han vara värd ett streck, säger Svante Båth.

7 Livi Dancer (Örjan Kihlström) blir det svårt för från sjunde. Bra som trea på Solvalla men det blir säkert ett liknande scenario, att han måste gå själv i tredje. Måste ha smyglopp för att vinna. Känns som ett platsbud, säger Pekka Lähdekorpi.

8 Give to Get (John Östman) ser ut att vara i fin form för dagen men fick ett iskallt läge mot stenhårt motstånd. Ska inte ha något med segerstriden att göra.

9 Quest for Life (Jörgen Westholm) var oväntat blek senast och jag har ingen bra förklaring till det. Känns i alla fall fin i jobb efteråt. Räcker nog inte till seger nu. Bara aktuell att strecka om man har sex eller sju streck, säger Jörgen.

10 Trotteur (Robert Bergh) är det bara bra med. Nu har han fått halvmarigt läge men formen är i alla fall bra. Han trivs bra hemma på Bergsåker också. Så jag tycker att han ska räknas tidigt, säger Jimmy Jonsson som är försteman hos Robert.

11 Capello Bob (Stefan Söderkvist) fick dåligt spår han med. Enda som är bra är att det är långt upplopp på Bergsåker. Tror annars att hästen formmässigt är väldigt bra och kapacitetsmässigt bäst i loppet. Löser det sig så är han med i främre träffen, säger Pekka Lähdekorpi.

12 Speedy Brodda (Lars-Göran Söderberg) är på väg mot toppformen. Trivs mycket bra om det blir hårt före. För hennes del hoppas vi på rejäl vinterbana. Får hon bra ryggar är hon rätt vass när det passar henne. Hoppas vi inte får för långt fram. Duger bra i klassen, säger ”Lalle”.

V75-2

1 Mamamia Blågul (Kenth Åkerlund) har blivit förbättrad efter att hon kom tillbaka efter uppehållet. Gått bra men det är för tufft att vinna på V75. Tjänar pengar på ett bra läge, säger Jimmy Jonsson.

2 Dolly Tooma (Petter Lundberg) körde jag jobb med i tisdags och hon var bara jättefin. Har lättats lite och det känns bra. Hästen är mycket fin, känns bra på alla sätt och vis men är bara tre år. Startar med chans, säger Jesper R Nilsson.

3 Wilma Såfin (Robert Bergh) gjorde ett jättelopp senast efter att ha blivit störd. Bra startspår och bra vinstchans. Provar för ledningen, säger Jimmy Jonsson.

4 Lönshults Ingrid (Henrik Svensson) verkar bra och formen är i ordning. Tävlar dock mycket sämre med skor. Det är hemmaplan och sista starten för i år. Kan nog tjäna en del pengar. Bra då, säger Henrik.

5 Aloe Vera (Fredrik Pedersen) ­hade varit ifrån inför senast och vi bestämde oss för ett snällt upplägg. Det blev helt fel kört. Är bättre med jämnt tempo hela vägen. Bör gå framåt. Gör ett vettigt lopp och bör tjäna fina pengar, säger Fredrik.

2 160 meter

6 Umbra Hornline (Per Linderoth) känns som att hon är på väg uppåt i form. Bra smygläge gör att hon kan vara fyra-femma om det klaffar under vägen. Tycker jag inte behöver streckas, säger Per.

7 Justfixit (Örjan Kihlström) har suttit fast länge, avslutat bra men gått i mål med krafter kvar i två lopp. Positiva lopp. Med tur kan det klaffa nu. Det är fina slantar i första hand, säger Stefan Arvidsson.

8 Emory Lightning (Åke Sundberg) har varit lite tam på slutet. Hoppas hon är i form nu. Har känts fin i snabbjobben. Svårbedömd men är hon som hon ska så är hon helt klart bra, säger Åke.

9 More Feeling (Stefan Söderkvist) går jämnt och bra. Brukar alltid sköta sig i volt. Får hon ett hyggligt lopp kan hon vara bland de tre, säger Pekka Lähdekorpi.

10 Troja Torp (Peter M Andersson) känns bra och formen är i ordning. Jag hoppas att hon kan springa in lite pengar i alla fall. Det är alltid tufft att få till det på V75, säger Pernilla Stenhammar.

11 Lucy Hill (Håkan Skoglund) känns fin hemma men är inte i högsta toppform än. Vi har balanserat om henne. Fungerar med brodd, säger Björn Persson.

12 Elles W.Phedo (Ulf Eriksson) verkar allt bra med. Så det ser bra ut. Har förutsättning för att hamna bra till och få ett bra lopp, säger Thomas Claesson.

13 Skårs Hanna (John Östman) avslutade klart bra bakom duktiga konkurrenter senast. Har nu bakspår på tillägg och riskerar därmed att få alldeles för långt fram. Ska inte vara segeraktuell härifrån.

14 Energy Sign (Ulf Ohlsson) är allt bra med. Formen är i antågande. Har blivit bättre och bättre på slutet tycker jag. Tråkigt med bakspår på tillägg. Med tur kan det bli en hygglig slant, säger Lena Fritz.

15 O.F.Sara Esclans (Bo Eklöf) ser bra ut och formen är i ordning. Från det här dåliga läget är jag glad om hon bara får någon peng, säger Carina Wesslén.

V75-3

1 Conrads Epilog (Robert Bergh) håller bra form. Var tvåa senast på Bergsåker bakom Rakas. Har fått ett jäkla bra utgångsläge och ska kunna vara en outsider på det, säger Jimmy Jonsson.

2 Startar ej.

3 Ebel (Bo Eklöf) börjar komma upp i åren men är trots allt en topphäst i grunden. Givetvis är han inte längre som i sina glansdagar. Har inte startat så mycket de senaste åren. Svårbedömd dagsform.

4 Annicka (Jörgen Westholm) tycker jag var läcker i sin comeback senast på Gävle. Vi fick ett bra utgångsläge nu och hon trivs med att gå i ledningen. Det första strecket i vår värld, säger Jörgen.

5 Jaded (Örjan Kihlström) ser allt bra ut med. Det blev ett taktiklopp senast och han tände inte riktigt om efter att ha tagits upp runt sista sväng. Hästen verkar fin efteråt och allt verkar bra med honom. Så det ser bra ut inför den här lördagsstarten. Helt klart. Normalt sett ser det ut som en överkomlig uppgift. Det är klart att han måste ses med segerchans, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

6 Regent Royal (Ove A Lindqvist) känns väldigt bra och är på väg tillbaka till gamla Regenten. Det är fortfarande en bit kvar. Han kommer inte att räcka till någon seger här. Jag är nöjd med en matlapp, att han gör ett bra lopp och visar att han är schyst och fin. Känns på gång och har kommit tillbaka efter den svåra skadan. Det får man vara nöjd med, säger Ove.

7 Blue Canyon (Sergio Rondina-Bisa) har blivit totalt bortlottad och är helt utan möjligheter. Var bra senast men nu finns inget hopp över huvudtaget. Med ett bra spår hade han väl haft chans att få pengar men med de här förutsättningarna har jag inga förhoppningar. Det är bara att ligga lågt, säger Janaxel Näsman.

8 Ima Super Crown (Peter M Andersson) fick ett iskallt startspår mot stenhårt motstånd. Helt utan segermöjlighet.

9 Clear Sign (Linus Svensson) vet jag är i bra form. Hur han exakt varit i den senaste veckans jobb vet jag faktiskt inte. Tycker ändå att det ser ganska bra ut och han borde kunna vara med på en plats. Spår nio var bra också, så att han slipper vara med i startrusningen i och med att han är så snabb ut. Nu slipper han lägga så mycket krut från början. Jag tycker att han är tredje eller fjärde häst i det här loppet, säger Tomas Wiklund.

10 Timetosaygoodbye (Fredrik B Larsson) är klart på gång nu och har sett fin ut på slutet. Om det skulle stämma med både tempo och löpningsförlopp kan han överraska en del av spelarna. Är allt värd en liten varning.

V75-4

1 Fiesta Way (Per Linderoth) har ett väldigt intressant läge och kan öppna bra. Hoppas att hon är så stabil som hon har varit tidigare. Jag är inte främmande för att prova i tätpositionen om vi kommer dit. Charlotte Stone är en klass bättre än alla andra i loppet. Om hon travar, säger Per.

2 Dellvann (Bo Eklöf) borde varit lite bättre senast för att få fullt godkänt. Bör väl ändå ha gått framåt med det loppet i kroppen. Är vässad i takrakan. Tredje-, fjärdestreck, säger Jörgen Westholm.

3 Light Dale (Håkan Skoglund) har ett bra läge. Det ser bra ut men i motståndet är det några som har imponerat. En felfri Charlotte Stone är svårslagen i alla lägen. Vi har ett bra spår. Hur långt det räcker nu får vi se, säger Patrik Gidlund.

4 Ninepoints Avalon (Jörgen Westholm) har varit bra på slutet men jag tycker att vi möter tufft motstånd här. Vi är nöjda om hon är bland de fem, säger Jörgen.

5 Charlotte Stone (Ulf Ohlsson) har alltid varit talangfull och har ett otroligt driv i sig, men jag trodde ändå inte att det skulle bli såhär bra. Jag har aldrig haft någon häst som ens har varit i närheten av hennes kapacitet tidigare. Måste tro på henne men kräver inte att hon bara ska vinna. Vill absolut inte byta häst med någon. Hon har vunnit helt odriven och har både styrkan och kan speeda. Bara hon sköter sig är jag övertygad om att hon kämpar om segern, säger Jan Sundell.

6 Gandalf Laday (Örjan Kihlström) är en djävulskt fin häst som har varit mycket skadedrabbad. Hade han inte varit det hade han säkert haft någon halvmiljon på sig. Efter att vi valde att kastrera honom i midsomras har han hållit sig fräsch och fin. Börjar närma sig toppformen. Det ser helt klart bra ut, säger Björn Karlsson.

7 K.Prinsen (Ove A Lindqvist) har jag svårt att säga om han ska kunna räcka på V75. Svårbedömd för mig också. Det är som att han bara har en fart. Ändå höjer han sig ett snäpp i varenda lopp ändå. Därför är det svårt att säga. Jag har känslan att han ska få svårt att vinna på V75. Är relativt hygglig ut. Jag kommer chansa lite och kör rejält från start, säger Ove.

8 Ronis Verner (Per Gustafsson) har faktiskt gått riktigt bra på slutet. Den sitter där. Möjligen onödigt nära mellan starterna. Kanske en mindre nackdel. Sedan vet man inte hur långt formen räcker här. Smygläget känns helt rätt, säger Per.

9 Turbos Cherie (Kajsa Frick) var väldigt positiv senast. Spurtade bra. Har suttit fast med en del sparat. Det behövs tur och tempo men är stark. Hästen verkar komma mer och mer, säger Kajsa.

10 Scarlett’s Jean (John Östman) är i form. Med ett bättre spår hade jag inte varit rädd för något speciellt. Är riktigt på tårna. Behöver tur, säger Tomas Patomella.

11 Mr Wild Street (Robert Bergh) är det bara att hänga med för härifrån och försöka ta en matlapp. Härifrån får man alltid rygg. Hästen känns jättefin för dagen. Var blek senast men betydligt piggare i söndags och i tisdags körde jag tufft med honom, säger Anders Henriksson.

12 Empereur (Stefan Söderkvist) har gjort det väldigt bra. Senast vann han ett överpacat lopp. Är mer stark än snabb. Gynnad om det skulle gå att köra utan brodd. Hans chans är att det går 1.15 första varvet. Måste ha tempo för att komma in i matchen, säger Pekka Lähdekorpi.

V75-5

1 Hibogubben (Kajsa Frick) ryckte jag tussarna på mitt på upploppet senast och det var som att det blev negativ effekt. Får bli fasta tussar igen. Fin travare som är intressant härifrån, säger Kajsa.

2 Adrigo (Hanna Olofsson) känns bra hemma. Gick riktigt bra i sista loppet. Brukar inte gå på speed men gjorde det bra. Tuffa hästar på tillägg men min häst känns fin. Han kan vara på plats, säger Hanna.

3 Lapp Qvadrigo (Alf Jonsson) är ingen som duger här. Matlapp kanske. Det här är klart i tuffaste laget, säger Alf.

2 160 meter

4 Trö Stein (Per Linderoth) hade krångel med en has tidigare men nu är han fin. Så jag väljer att gå ut på V75 direkt. Det är dåligt med lopp. Får man en slant får man nog vara nöjd, säger Kalle Karlsson.

5 Eldfaksen (Jan-Olov Persson) är i sitt livs form. Uppgiften ser bra ut men det var en stund sedan han tävlade. Skulle tro att han behöver något lopp innanför västen innan han vaknar till riktigt, säger Janne.

6 Farmfurir (Per Gustafsson) får försöka få en peng. Det är jäkligt bra hästar emot. Särskilt Myllarfaks. Han är bättre än Stamping för dagen, säger Per.

7 Klack Jo (Joakim Reiser) är allt väl med. Känns bara bra i alla fall. Står bra inne på pengarna men det är tuffa hästar bakom. Han är en sådan som inte gör så mycket själv. Vi är nöjda om det skulle bli en peng, säger Jessica Olsson.

2 180 meter

8 Spangmigutten (Susanne Österberg) verkar det mycket bra med. Kändes mycket fin i tisdagsintervallerna. Verkar uppåt i alla fall. Uppgiften är så klart hård. Det är den alltid på V75. Kördes på säker­het hela vägen senast. Nu kör jag mer ­offensivt är det tänkt, säger Susanne.

9 Vessle Jahna (Harald Sandström) är en bra häst. Formen är ganska bra även om den inte är på topp. Gick jobb i lördags och då sprang hon 1.26 sista 1 000 på ett bra sätt. Ligger lite lågt nu. Rankas kanske som femma-sexa, säger Harald.

10 Stamping (Peter Eriksson) är en av dem som ska kunna vinna detta. Kändes allmänt oinspirerad senast men verkar bra efter det. Värst emot är Myllarfaks. Vi står i alla fall 20 meter bättre nu, säger Peter.

11 Eldsiri (Ulf Ohlsson) är helt enastående men har gått i årgångsloppen. Snart är det nyår och då är hon fem år. Då blir det sådana här uppgifter som väntar. Vi får se vad hon duger till. Gör säkert ett bra lopp och springer förbi några stycken den sista biten, säger Jan-Olov Persson.

12 Vingbo Stjärn (Örjan Kihlström) hoppas jag allt är bra med. Uppgiften ser svår ut med duktiga hästar emot. Vi får hoppas på pengar, säger Åsa Eriksson.

13 Myllarfaks (Gunnar Melander) känns bara bra. Pigg och alert som vanligt. Klart att det är som det är när man står med 40 meters tillägg. Kan alltid bli krångligt då men hästen känns i alla fall väldigt fin. Med i striden, säger Gunnar.

2 200 meter

14 Slettvoll Rambo (Roger N Olsson) står väldigt dumt till. Argumentet för start är att jag ska till Sverige oavsett. Vi tar chansen eftersom hästen är i form. Måste klaffa oerhört för att vi ska vara på en plats, säger John Helge Gravvold.

V75-6

1 Chicago Emil (Göran Hedman) var fin i intervallerna i tisdags. Går som han har gjort. Bra läge och han är nästan gynnad av brodd. Har öppnat jäkligt bra någon gång men är ojämnt startsnabb. Med ett bra rygglopp ser det intressant ut. Är bättre när han går bakom, säger Göran.

2 Notice (Per Linderoth) är det ingen toppform på. Kan det bli någon krona är det bra. Det är mer i femtepris här än vad det är som andrapris på landsorten. Spåret och kusken är bra men jag vet inte vad det blir för taktik. Han måste i alla fall ner på innern. Jag har mycket svårt att se honom slå Hot Pot och Slevin Kelevra. Räcker med två streck, säger Peter Viklund.

3 Dexterson (Hans R Strömberg) gick godkänt senast. Trivs allra bäst när han får gå på innerspår. Jag försöker köra till från start så att vi kommer ner till plankan. Senast kändes det som att han hoppade bort vinsten. Är bra igång, säger Hans.

4 Cyklon Sund (Örjan Kihlström) var bra senast i finalen också men hamnade långt bak från ett dåligt läge. Hästen hade krafter kvar över mål och visar att han fortfarande har form. Bra läge nu och inte det tuffaste V75-loppet. Ska med om man har några streck, säger Antero Heinonen som är försteman hos Petri Salmela.

5 Stay the Night (Bo Eklöf) jobbar bra och känns väldigt pigg. Är som sagt ny i gänget men känns bra. Läget känns inte heller fel då han ofta avslutar loppen bra. Först och främst jagar vi en fin matlapp den här gången, säger Daniel Wikberg.

6 Hot Pot (Jörgen Westholm) satt helt fastlåst senast. Känns annars fortsatt fin i jobben inför den här starten. Duger vid klaff. Måste streckas, säger Jörgen.

7 Slevin Kelevra (Robert Bergh) är riktigt bra i ordning för dagen. Spår ­lite för långt ut men ska ändå räknas tidigt. Man får inte glömma bort honom bara för att han hamnade en bit ut på vingen. Bör streckas tidigt, säger Jimmy Jonsson.

8 Campbell Ås (Ulf Ohlsson) har gjort det bra i tuffa sällskap. Känns som att han bara blir bättre och bättre. Tyvärr så har vi fått ett iskallt läge och det blir svårt att komma till. Får svårt att vinna men kommer han till blir jag inte förvånad om han slutar bland de tre, säger Svante Båth.

9 Calgary Sign (Sören Eriksson) känns som att formen är som den ska. Det blir inga ändringar. Springer som han har gjort på fötterna i alla lopp och huvudlaget i de två senaste starterna. Rätt vettig uppgift, säger Anna Karlsson.

10 Prins Isidor (Ulf Eriksson) gick okej i lördags. Men vi hade kanske förväntat oss lite bättre. Inte så mycket att säga om de hästarna som var före. Ska ha ett ganska snällt lopp för att duga på rikstoton. Kanske kan duga med rätt lopp men läget är emot, säger Pekka Lähdekorpi.

11 Casher (Stefan Söderkvist) vann på ett bra sätt senast även om det var tur med i bilden. Han är stark och rejäl för klassen men brukar göra sina bästa lopp när han får vara med där framme. I ledningen eller dödens. Nu blir det inte så. Mycket avgörs av hur de andra gör. Kan häxa därifrån, säger Pekka Lähdekorpi.

12 Liability (Håkan Skoglund) får försöka leta sig ner i någon rygg. Det verkar bra med hästen i alla fall men det blev ett för svårt läge. Det går inte att vara optimistisk från det där spåret. Vi provar att rycka bomullen, säger Anders Lindgren.

V75-7

1 Trustworthy Ås (Elin Gustavsson) har varit fin på slutet och har fått ett bra läge. Han får prova att öppna lite härifrån. Jag tycker inte att han ska vara helt borta. Han har gjort bra lopp bakifrån nu men det ska bli intressant att se honom från ledningen denna gång, säger Ulf Ohlsson.

2 Sanity (Örjan Kihlström) känns toppenfin. Gick tuffare intervaller inför helgen och jag tvivlar på att jag någonsin känt honom bättre. Brukar vara småloj men nu var han riktigt taggad och fin. Han har en väldigt stor aktion och kräver extra mycket fäste. Han fungerar också bra med brodd. Det finns bara en taktik. Att ladda mot ledningen, säger Malin Löfgren.

3 Side Spin (Micael Melander) får vara nöjd om han får med sig några pengar. Läget är bra men han möter alldeles för svåra hästar. Det är bara att springa med och hoppas på pengar, säger Mats Bucht.

4 Ludvig Palema (Krister Söderholm) är det bra med. Har gått halvskapligt på slutet. Senast hamnade han bakom de som blev trötta och det blev tvärstopp. Bra läge nu. Körs en bit från start så får vi se var han hamnar. Man får vara nöjd om man får en slant, säger Thule Jonsson.

5 Rano (Ulf Ohlsson) har haft en bra säsong och formen är helt okej utan att vara helt på topp. Spurtade ändå bra senast efter lucka. Har äntligen fått ett vettigt läge på V75. Jag hoppas och tror att han är med där framme någonstans. Hade faktiskt svårt att välja häst. Positioner och dagsform avgör. Tycker att båda mina hästar måste tas med på V75, säger Ulf.

6 Uran Hornline (Ove A Lindqvist) är uppanmäld. Där får vi vara mycket nöjda om han råkar springa på sig en matlapp. Ingenting för spelarna från det här läget, säger Ove.

7 Action Wind Ås (Kristian Lindberg) kom bort helt senast på den besvärliga banan. Bara att glömma. Visade annars fin form vid segern och jag räknar med att hon ska vara lika bra nu. Läge och motstånd gör att jag måste ligga lågt. Inga segerförhoppningar, säger Svante Båth.

8 Persos Seaman (Stefan Söderkvist) fick spår åtta. Vet inte vad man ska göra härifrån på 1 600. Även om hästen kanske är bästa hästen i loppet har han det sämsta läget. Det kan bli svårt härifrån, säger Pekka Lähdekorpi.

9 Staro Cold Carat (Robert Bergh) fick äntligen vinna senast och var bra. Hyggligt läge med rygg på två startsnabba hästar. Han kan nog vara ett platsbud åtminstone, säger Jimmy Jonsson.

10 Little Rainbow (Ulf Eriksson) tror jag att allt är bra med. Tror att han kommer vara bättre nu än han var i fredags. Skor runt om med brodd i är vad som gäller nu. Med ett bättre spår hade jag varit väldigt optimistisk. Nu är det svårare och vi är utelämnade till hur de kör där framme. Kan spurta bra ändå, säger Richard Smith.

11 Leonas Yeti (John Östman) var åter sig själv senast efter den tveksamma insatsen i starten före. Blev kvar i rygg på ledaren med mycket sparat. Hade segerstridit med lucka. Här har vi hamnat tråkigt till och jag har svårt att se att han ska kunna runda samtliga. Vi smyger. Kan vara en platsrysare, säger Svante Båth.

12 Simb Robitaille (Susanne H Osterling) är bortlottad. Får vi pengar där så är det bra. Det är absolut ingenting för spelarna, säger Patrik Gidlund.