Frank: Blir inget saftkalas i helgen

TRAV

Så följer Frank Andersson årets Elitlopp

Foto: Frank Andersson.

Frank Andersson har gått på Elitloppet sedan mitten av 70-talet.

Nu berättar han om inramningen, festerna, spelet och – vem han tror vinner.

– Elitloppshelgen är det roligaste på hela året. Det kommer inte att bli något saftkalas, utlovar brottarlegendaren till Trav365.

Den flerfaldige VM-guldmedaljören har ett stort trav- och spelintresse.

Frank Andersson har varit med och vunnit tolv miljoner kronor på V75 och är delägare i Red Hot Dynamite. Den fyraårige stjärnhäst har hittills sprungit in 4,5 miljoner kronor och är nu på väg tillbaka efter sjukdom.

När det gäller Elitloppet så är det något som står överst på Frank Anderssons önskelista. Han missar ogärna att vara på plats sista helgen i maj på Solvalla.

– Elitloppet är utan tvekan årets höjdpunkt. Man är som ett barn på julafton den helgen och veckan innan går man bara och laddar. Just lördag och söndag är fantastiska dagar om man kan vara på plats. Den stämningen och den atmosfären finns inte någon annanstans, säger Frank Andersson till Trav365.

– Sedan är det alltid många kompisar utifrån som kommer till Stockholm den här helgen. Det brukar bli mycket trevligt och det lär säkert inte bli något saftkalas det här året heller. Vi ska umgås, spela, festa loss på kvällarna och ha roligt. Måndagarna efter elitloppshelgerna brukar vara tunga. Men det underlättar ju om det har gått bra på liret, säger han och skrattar.

Sitter på kongressen

Frank Andersson kommer att sitta på restaurang Kongressen på Solvalla och följa helgens tävlingar. Han medger också att han den här helgen ökar sitt spelande.

– Under elitloppshelgen höjer jag alltid min spelbudget. Jag vill inte gå in på några summor men det rör sig om femsiffriga belopp. Jag är i alla inte harig när det gäller spelet de här dagarna.

– Det är också roligt och fascinerande med allt förhandssnack innan tävlingarna. Man pratar med kompisar och andra spelare och byter vinnare med varandra. Det blir alltid mycket spekulationer och stalltips som surrar i luften. Men det är också det som är tjusningen med travet.

Läser på

Frank Andersson har ägnat hela veckan till att läsa på inför tävlingarna. Han har också kommit fram till vem han tror vinner Elitloppet.

Vilka är dina bästa tips i helgen?

– Jag tror att Quarcio du Chene vinner Elitloppet. Jag har redan spelat en slant på honom för han kommer inte att ge lika bra odds efter försöket. Hästen har enorm styrka och det tror jag blir utslagsgivande över två heat. Han vann okörd i Finland och ska vara ännu bättre nu.

– En annan klar vinnare tror jag är Beanie M.M. i sitt försök. Han släpps säkert till ledningen av Torvald Palema och sedan är de etta och tvåa i mål.

– När det gäller V75 på lördagen ser det lite favoritbetonat ut. Det är risk för jackpott igen och solklart bästa spiken är Conrads Garland (V75-3). Han får överta ledningen ifrån stallkamraterna och sedan är det spel mot ett mål. Hästen var ruskigt bra senast och det finns ingen som rör honom här, säger Frank Andersson till Trav365.