”Maharajah börjar komma i riktig form”

TRAV

Stefan Hultman om sin stjärna och spårlottningen till Oslo Grand Prix

Foto: Stefan Hultman var mycket nöjd då han fick se att Maharajah drog spår fyra i söndagens Oslo Grand Prix.

På söndagen lottades startspåren till Oslo Grand Prix 16 maj.

Av svenskarna hade Maharajah mest tur och drog bricka fyra.

Årets upplaga av Norges största travlopp med motsvarande 1,8 miljoner svenska kronor i förstapris håller oerhört hög klass. Frågan är om det inte på pappret är det bästa Oslo Grand Prix som har körts.

Som exempel kan nämnas att hälften av deltagarna är regerande världsrekordhållare.

Enough Talk är världens snabbaste travhäst alla kategorier med sina 1.08,1/1 609 meter satt på Colonial Downs i USA - "hästsko-banan" med bara en sväng.

Premiere Steed är världens snabbaste sto på tusenmetersbana med 1.09,6/1 609 meter.

Beanie M.M. har världsrekordet över Oslo GP-förutsättningarna med medeldistans på 1.10,7/2 140 meter.

Lisa America har samma världsrekord för fyraåringar på tiden 1.11,1/2 100 meter medan Maharajah har världsrekorden för tre- och fyraåringar över 2 640 meter med 1.14,0 respektive 1.12,8.

Börjar komma i riktig form

Just Maharajah - som nu för första gången får mäta krafterna med den äldre världseliten - var också den som fick det lägsta startnumret av de fyra svensktränade hästarna i Oslo.

– Vi har haft lite stolpe ut med spåren i stallet senaste tiden så det var jätteroligt att han hade turen med sig här. Som hästen sett ut i träningen efter vinsten i Umeå så borde han ha gått framåt ganska rejält till det här loppet. Han börjar komma i riktig form nu och det ska bli kul på söndag, säger Stefan Hultman.

Robin Johansson/Kanal75