Expertens tips: Så lyckas du med DD

TRAV

I dag startar DD-mästaren.

Storspelaren Nils ”Nilox” Lagerström spelar sällan dubbel – men har ändå dragit hem stora summor på spelformen.

– Dagens dubbel är ett bra spel för den som vill vinna lite men ofta, säger Lagerström.

I dag är det premiär för ATG:s nya satsning DD-mästaren 2010. På sajten www.ddmastaren.se ska Sveriges bästa Dagens Dubbel-spelare utses.

Tävlingen pågår till den 22 maj och det hela är enkelt – den som spelar ihop mest pengar vinner.

Varje deltagare får 1 000 fiktiva kronor som de ska förvalta på dagens dubbel och man får max spela för 200 kronor per dag.

De fem som har förvaltat pengarna bäst går till slutspel i samband med Elitloppshelgen på Solvalla i slutet av maj. Den som vinner hela tävlingen plockar hem 100 000 kronor och utses till 2010 års dagens dubbel-mästare.

”Ett bra spel”

Den kände storspelaren Nils ”Nilox” Lagerström, som dragt hem flera miljonvinster genom åren, gillar dagens dubbel men spelar det inte så ofta.

– Dagens dubbel är ett bra spel för den som vill vinna lite men ofta. Det går att vinna mycket, men då måste man spela med väldigt stora insatser, säger Lagerström.

Vad är det bästa tipset för att bli en vinnare på dagens dubbel?

– Det viktigaste är att inte ha för många kombinationer, då blir det svårt att vinna i längden. Man måste ta ställning och det bästa är att spela en rak dubbel. För varje häst man lägger till så minskar man sitt odds.

Hur ofta spelar du dagens dubbel?

– Nästan bara på V75-dagar plus någon enstaka gång på V65-dagar. Det är bra på V75-dagar för att potten är stor samt för att det är öppna lopp, det brukar vara en ganska knepig svårighetsgrad.

Vad är det mesta du vunnit på spelformen?

–Det är mellan 150 000 och 200 000 kronor. För många år sedan hade jag 1 000 kronor på en rak dubbel på Rommetravet, den kommer jag väl ihåg för den gav 110 gånger pengarna.

”Hinner inte engagera mig”

Men trots att man kan vinna 100 000 kronor i DD-mästaren kommer Lagerström inte vara med i tävlingen.

– Jag hinner inte engagera mig i det tyvärr, då måste man spela regelbundet, säger Nils ”Nilox” Lagerström.