Titta – här är de galna bilderna från Elitloppet

Foto: Stefan Hultman visar magen efter segern med From Above 2004. Linda Albertsson, skötare till Mr Muscleman, poserar i den amerikanska flaggan inför Elitloppet. En nakenbadare blir tagen av vakterna.
TRAV

Kändisar, nakenbadare, toppsport och galna upptåg.

Elitloppet är folkfesten som bjuder på allt och lite till.

– De som kommer till Solvalla säger att de aldrig har varit med om något liknande, säger fotografen Lars Jakobsson.

Nu är det mindre än en vecka kvar till Sverige största travlopp Elitloppet. Elitloppet är folkfesten som lockar omkring 50 000 besökare till Solvalla sista helgen i maj.

Kanal 75:s fotograf Lars Jakobsson har jobbat under så gott som alla Elitlopp sedan 1990 och har en hel del minnen.

– Det är riktigt roligt att jobba, samtidigt som det är mycket att göra. Varenda häst som är ute ska fotograferas. Alltifrån värmningar, loppen och prisutdelningar, säger han.

Varje Elitlopp är de tre fotografer som bevakar loppen under söndagen.

– Vi är två stycken som är på banan och en som är på stallbacken. Jag skulle tippa att jag tar 2 000 till 3 000 bilder. Det är råfiler, sedan väljer jag ut några bilder.

Vilken bild är du mest nöjd med?

– Den bild jag kommer att tänka på är när Victory Tilly vinner Elitloppet, då Stig H sträcker sig bakåt med piskan i vädret. Det är inte så ofta Stig H gör en sådan segergest.

Hur är publiken?

– Den är som ingen annanstans. Det är bara på Solvalla som man kan uppleva det. De från USA och Kanada som kommer första gången till Solvalla säger att de aldrig har varit med om något liknande, säger han.

– Publiken har trummor och det spelar ingen roll om det är Goop, Adielsson eller någon mindre tränare som är ute och värmer, det blir världens liv, säger han.

Trav365 har samlat de galnaste och roligaste bilderna från Elitloppet.