Åke: En rysare för spelarna att passa

Foto: Åke Svanstedt varnar kraftigt för Global Glide i V75-3.
TRAV

Förra veckan blev det äkta hattrick på V75.

Inför lördagens omgång är Åke Svanstedt glödhet igen med flera toppchanser.

Själv varnar han dock för en som är helt bortglömd.

– Jag tror mycket på Global Glide. Han är kraftigt på gång, säger Svanstedt till Trav365.

Förra veckan gav han Trav365:s läsare klara besked om sina vinnare. Han trodde att Youpie skulle ha bra chans från ”dödens”, att S.J.’s Otto var en toppchans, samt att tio-oddsaren Fast Call skulle räknas tidigt. Axevallatränaren har bra snurr på stallet och vinner flera V75-lopp varje vecka. Inför lördagens omgång på Dannero ser det inte ut att bli något undantag. Han tränar tre av förhandsfavoriterna och har ytterligare ett par intressanta chanser. Här delar Svanstedt med sig av sina funderingar inför lördagen.

Favorit i fara

– Ågårds Lars (V75-1) har varit bra i tre raka segrar och barfotabalansen har lyft honom ytterligare ett snäpp. Men det är också så att hästen har utvecklats och tagit åt sig sandträningen bra. Han är lite lat av sig men går undan när det kommer häst utvändigt och svarar ärligt. Han visar verkligen rätt inställning till tävlandet. Fjärdespåret tror jag inte är några problem för det är en snäll häst. Så fin som han känns ska han räknas med bra chans även här. Jag tror även att han tål att göra lite jobb om det behövs.

– Miss Black Beauty (V75-2) har gjort tre starter i år men jag tycker att det har varit trögt att få igång henne. Det var lite bättring senast då hon gjorde ett godkänt lopp ifrån dödens. Men jag tycker att det är hårt att hästen ska vara favorit ifrån tillägg på V75. Hon blir bättre hela tiden och kan säkert vara långt framme med ett bra lopp. Men det känns också lite svårbedömt hur långt det räcker.

”En rysare för spelarna”

– Global Glide (V75-3) har nu fått två lopp i kroppen och börjar närma sig toppformen. Det känns i jobben att hästen har piggnat till ordentligt och han har tränat bra i veckan. Jag tror att han kan ha liknande form som när han slog Scarlets Aino i Boden förra sommaren. Nu är det också läge att ladda för ledningen när han har framspår. Jag tycker att man ska se upp med honom och det kan vara en rysare för spelarna att passa. Han känns mycket intressant.

– Lamborghini S.T. (V75-6) var inte som bäst senast och det har inte varit rätta trycket i honom på slutet. Jag tror att hästen kan ha fått en liten knäck när han fick press av Klaus Kern på Solvalla. Han känns okej i jobben nu men är lite svårbedömd. Jag ligger lågt ifrån bakspåret och tror att det blir svårt att vinna.

– Sundbys Gidde (V75-7) känns kanonfin och avgjorde till en lätt seger senast. Det var inte slutsålt i mål och han har tränat bra efteråt och känns fortsatt fin. Näst senast fick han punktering så den starten är bara att glömma. Hästen är snabb ut och har ett bra läge här. Jag tycker att han är en av de som kan göra upp om segern, säger Åke Svanstedt till Trav365.