Vann storvinsten – gav bort hälften till Jessika

Foto: Jessika Eliasson hos Pressbyrån i Hallunda fixade storvinsten till kunderna.
TRAV

Pressbyrån i Hallunda skapade rubriker då de vann den största andelsvinsten någonsin på V75.

Butiksbiträdet Jessika Eliasson tog hjälp av Harry Boy och fixade 20,5 miljoner kronor till de 42 andelsägarna.

En av vinnarna blev så glad att han gav bort hälften av sin vinst till henne.

Det var i april i år som Pressbyrån i Hallunda slog rekord då de vann den största andelsvinsten någonsin på andelsspel.

Butiksbiträdet Jessika Eliasson, 36, tog hjälp av Harry Boy när hon gjorde butikens andelssystem. Resultatet blev 20,5 miljoner som de 42 andelsägarna fick dela på.

– Jag kan inget om hästar och när jag provat att göra systemen själv har det bara blivit ett eller två rätt. Därför tryckte jag ut en Harry Boy på 500 kronor som jag makulerade direkt och sedan skrev av och så lämnade vi in det systemet flera gånger, sa hon efter vinsten

Jessika hade dock inte någon andel själv eftersom hon inte hade råd att vara med. Men en glad och tacksam vinnare gav bort hälften av sin vinst till butiksbiträdet som blev rörd till tårar.

Stort intresse

Efter miljonvinsten har intresset för att köpa andelar i butiken varit stort – men några fler storvinster på trav har det ännu inte blivit. Även om turbutiken fortsätter att vinna på andra spel.

– Det har inte varit några större vinster på travet sedan dess. Men för två veckor sedan var det en person som vann en lottovinst. Personen satsade 40 kronor och vann 747 000 kronor. På Stryktipset var det en kund som vann 111 000 kronor nu i november. Så vi har fortfarande tur. Andelsspelet har gått rätt så bra, men det har inte varit några större vinster sedan vår vinst i april. Det har varit ett bra år för oss, säger Jessika Eliasson i butiken.