”Hon är min rysare i det här loppet”

Expertens DD-tips – söndag 23 december

Foto: TR BILD
Sportbladets Michael Carlsson tippar Dagens Dubbel från Halmstad.

avMichael Carlsson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Halmstad, söndag 23 december.

Spelstopp V75 19.30

Spelstopp DD 21.22

TV12 19.00

ATG Live 17.15

DD-1

Rankning: 3–2–5–11–4–1–9–6–7–10–8–12.

Kommentar: Carla Sensei har varit riktigt bra i fyra ­raka segrar och senast vann hon Axel Jensens sto­avdelning i ­Oslo. Nu möter hon en del äldre och mer rutinerade ston men tränaren Steen Juul tror att hon kan matcha dessa. ­Läget är perfekt och det kan mycket väl bli femte raka.

Wild Love har tampats mot de bästa stona i årgångs­toppen och kvalade in till Breeders Crown-finalen senast där hon ­spurtade vasst i skymundan från ett svårt utgångsläge. Det gjorde hon även näst senast i semifinalen och även då från ett svårt spår. Hästen har varit struken för en förkylning ­efter senaste ­starten men rapporteras träna bra och den här gången är ­läget perfekt. Kan mycket väl vinna.

Kendra ­Silvio har ­absolut toppform och var duktig vid segern från dödens senast. Räcker långt även här.

Stella Newmen är en startsnabb sprinter och senaste loppet kan man glömma då hon fick en tuff resa. Är dock inte lika vass nu med skor som barfota.

Min rysare i loppet är Uappa di Azzurra och jag skriver mer om henne i Dagens Bästa Spel här ovan.

DD-2

Rankning: 6–7–5–3–1–2–4–11–10–8–12–9.

Kommentar: Da Pepperboy är en klassig häst. Han tampades mot årgångs­toppen i fjol och kvalade in till Kriteriet via seger i försöket. I år har det gått grus i maskineriet. ­Hästen var sjuk i somras och ­hade problem med ­allergi. Han har heller inte fräsch ­senast han startade men nu låter det riktigt bra från ­tränaren ­Petri Puro. Jag pratade med honom i veckan och han ­berättade att nu är det äntligen det rätta trycket i Da Pepperboy som känns väldigt stark och rejäl i jobben. Jag tror att han bara är bäst i det här loppet och krossar allt oavsett ­position. ­

Victory Island är en annan segermaskin. Hästen kommer från Italien och jagar sin ­femte raka seger. Han har gjort två lopp för sin nye tränare Steen Juul och vunnit båda. Nu möter han tuffare konkurrenter och har ett dåligt läge men måste ändå räknas tidigt.

Cash Flow ­imponerade vid segern senast trots en tuff resa i dödens. Hon tog över i sista sväng och vann enkelt. Flemming ­Jensen tycker att det här är hans bästa chans i V75 och det bör man beakta. ­

Categorial håller Jonas Moberg högt och hävdar att han vill köra i ledningen. Det gjorde han senast och då tröttnade hästen och blev bara fyra.

DD-systemet – 5 rader

DD-1: 3–2–5–11–4.

DD-2: 6 Da Pepperboy.

Vem tar spets?

DD-1: Tropicana Ås och Stella Newmen gör upp.

DD-2: Categorial eller Com Milton. Da Pepperboy får övertar efter en bit?

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM