”Kommer från formstall – måste ha toppchans”

Expertens DD-tips – söndag 16 december

Foto: TR BILD
Sportbladets Michael Carlsson tippar Dagens Dubbel från Örebro.

avMichael Carlsson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Örebro, söndag 16 december.

Spelstopp DD 17.30

GS75 15.50

TV12 15.30

ATG Live 14.00

DD-1

Rankning: 1–4–10–9–3–5–2–6–8–7–11–12.

Kommentar: Chocoboy var riktigt fin i comebacken då han spurtade till en säker seger efter en rejäl avslutning. Riskerar att bli över från innerspåret nu då han knappast kan försvara ledningen. Men löser det sig och han kommer ut är han ett segerbud på nytt.

Pomeroll Am höll bra efter en tuff resa senast och är van vid att möta tuffare konkurrenter än han gör nu. Måste räknas tidigt.

Åsens Aragon har toppform och har varit riktigt bra i sin nya regi. Det enda frågetecknet här är att hästen har presterat sämre tidigare när han tävlat med skor runt om och nu är det skor för alla efter barfotaförbudet 1 december.

Ufo del Rio har bra fart för klassen men strular ofta till det för sig. Kan absolut vara med i segerstriden om han sköter sig hela vägen.

DD-2

Rankning: 4–10–9–8–7–2–5–6–12–11–3–1.

Kommentar: Better Boss är en segervan häst från ­Finland som vann direkt i första starten på svensk mark ­senast. Han kördes till ledningen efter ett varv och vann ­säkert med ­krafter kvar. Kommer från formstall och måste ha en toppchans till en ny seger då de värsta konkurrenterna har bakspår.

X.L.Bygg Palema var rejäl vid segern senast och det är en kapabel men ojämn häst som är mycket beroende av att få bra fäste. Är banan till hans fördel rundar han många, kanske alla.

Mill Ultra har fin form och har tagit två segrar på de tre senaste starterna. Är beroende av att få en bra resa men får han de rätta ryggarna under vägen avslutar han bra och är inte ofarlig.

On Stage Indika är en startkatapult som mycket väl kan flyga till ledningen trots spår åtta bakom bilen. Inte omöjligt att det kan hålla hela vägen och han är ett av flera garderingsbud bakom favoriten.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 1–4–10–9–3–5.

DD-2: 4 Better Boss.

Vem tar spets?

DD-1: Dancing Vilma.

DD-2: On Stage Indika.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM