Rekordvinnarens galna vinster – på en vecka

Full pott onsdag, lördag och söndag: ”Händer inte varje månad”

avErik Pettersson

1 av 3 | Foto: ATG Tillsammans
”Rekord-Micke” inledde succéveckan med att sätta alla rätt på V86 förra onsdagen. Det skulle komma mer...

8 rätt på V86 i onsdags och 7 rätt på V75 två gånger i helgen – totalt 3,4 miljoner kronor inspelat.

67-miljonersvinnaren Micke Oscarsson är inne i ett enormt vinstflyt.

– Det har varit otroligt många fina kommentarer, flera hundra sammanlagt, säger han.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Mikael Oscarsson och Sportbladets experters andelsspel till V86 och V75. Här går du med i laget! [Extern länk]


39-åringen tog vinstrekordet på trav i Sverige 2010 då han tog hem 67 miljoner kronor på V75 på Axevalla.

– Till slut ändrades mitt saldo på 17 kronor till drygt 67 miljoner och det kändes naturligtvis surrealistiskt, berättade han för Trav365 när han för första gången gick ut och berättade om sin supervinst.

”Full pott...”

Året efter tog han, osannolikt nog, hela potten på samma bana, samma omgång, igen.

Mikael Oscarsson har en lång och gedigen karriär som travspelare och hålls som en av Sveriges absolut skickligaste travanalytiker.

Vid årsskiftet började han att göra andelsspel för miljonbutiken Torpa Tips & Travs andelssida på ATG Tillsammans. Butiken som vunnit mest i Sverige varje vecka på sistone.

I slutet av januari spelade Micke in över 200 000 kronor på V75.

Men förra veckan slår allt andelsspelande hittills.

8 rätt i onsdags på V86.
7 rätt på V75 i lördags.
7 rätt på V75 under söndagen.
Har du varit med om något liknande tidigare?

Det kan säkert ha hänt någon gång när jag har spelat privat, men det händer inte varje månad att man sätter en trippel, under en och samma vecka, med full pott om vi säger så.


ANNONS: Här kan du ta rygg på 67-miljonersvinnarens spel – gå med i hans andelslag här [Extern länk]


”Det som är grejen, att folk blir så glada”

Totalt spelade han in runt 3,4 miljoner kronor på bara några dagar förra veckan.

Vad gör att du är så ”i flytet" just nu?

– De två gånger som jag har blivit ensam vinnare på V75 har också inträffat under denna period så något måste det vara… Det kanske är för att jag fyller år i denna vevan och man blir ju visare med åren sägs det haha. Skämt åsido så har jag ökat mängden timmar som jag lägger på att studera inför varje omgång sedan jag började göra andelar i början på januari. Jag kan inte med att göra system för andras pengar utan att i alla fall komma väl förberedd och det ger alltid resultat i längden.

Antar att dina andelsköpare är nöjda efter succéveckan. Vad får du för respons?

– Det har varit helt otroligt många fina kommentarer i helgen, säkert flera hundra sammanlagt. Alla är naturligtvis jätteglada, speciellt efter storvinsten i lördags men även efter söndagens vinst. Jag har läst att det är flera som har testat min andel för första gången och det är ju underbart att börja med en rejäl slant in. Jag såg även att någon började att planera en Thailandsresa i lördags kväll, det känns ju fantastiskt att kunna vara med att bidra till något sådant! Min mamma var också ganska nöjd. Hon är alltid med på mitt lilla system endast på lördagar och jag räknade ut att hon nu kan spela ”gratis” i över ett år. Fast det ändrades efter lördagen, nu vill hon vara med även på V86 på onsdagar…

Hur känns det med glada tillrop?

– Det är ju det som är grejen, att folk blir så glada när man lyckas vinna en slant. Det är verkligen superroligt att läsa och se folks glädje, så jag uppskattar alla fina kommentarer.

”Genom att vinna mer...”

Du har vunnit mycket pengar själv på travet. Vad gör dig sugen till att andelsspela?

– Jag gjorde ett gästspel med andelar en gång i slutet på november förra året och lyckades vinna en större summa. Det var en ny erfarenhet att se så många glada och det gav blodad tand. Den känslan att kunna göra många glada ibland och att vi alla får uppleva spänning, den är bra mycket bättre än att bara spela själv vecka in och vecka ut! Så jag kör på så länge det är roligt och folk vill spela tillsammans med mig.

3 346 806 kronor totalt inspelat på tre omgångar. Hur ska du toppa det här?

– Genom att vinna mer haha. Nej det förstår ju alla att det blir ju inte vinster som senaste veckan speciellt ofta, men jag försöker alltid att spela system som det finns potential i att vinna stora pengar och jag kommer givetvis att försöka att leverera på en hög nivå.

Över 300 000 kronor bara på 7 rätt i lördags. Vad var nyckeln till succé där?

– Naturligtvis spikarna men även att jag var övertygad om att det skulle bli hård körning i gulddivisionen (V75-3). Jag var inne på att de mest betrodda skulle köra tufft emot varandra och att det kunde bjuda in de minst spelade. Därför garderade jag brett på mina system där och fick med storskrällen Probo O.P. till under två procent.

Du spikade Adiago Trot och Velvet Gio. Berättar hur du tänkte kring dessa?

– När det gäller Adiago Trot så var tanken att det skulle bli ledningen men invändiga Secret Mission öppnade snabbare än tidigare. Hade jag vetat innan att det skulle bli rygg på ledaren så hade jag inte vågat att spika, men nu hade vi turen med oss att luckan kom i tid. Velvet Gio var jag inne på hela veckan. Den hästen är mycket bättre barfota och nu var det dags för skoryck. Det var dessutom första gången med kombination barfota runt om och med jänkarvagn. När det även fanns flera starka hästar med så var jag inne på att det skulle bli skapligt tempo vilket passar Velvet Gio fint och han vann ju ganska enkelt till slut efter en vass styrning av Jepson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Mikael Oscarsson och Sportbladets experters andelsspel till V86 och V75. Gå med i laget här! [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V86

Trav