Uppgifter: Sedinarnas miljonbud nobbades

Foto: Henrik Sedin
TRAV

Enligt uppgifter till norska tgn.no har bröderna Sedin, genom Robert Bergh, försökt köpa det norska kallblodet Tömeld Ö.K.

Men budet från hockeystjärnorna nobbades.

– Det högsta budet jag har fått är på över en miljon norska kronor, säger Bernt Öksnevad, tränare till hästen, till tgn.no.

Det var i förra veckan som det norska kallblodet Tömeld Ö.K. från ingenstans sprang nytt norskt rekord – i ett provlopp.

På Forus travabana utanför Stavanger drog Tömeld Ö.K. till med att springa 1.22,0 över 2060 meter med voltstart – sex tiondelar snabbare än den tid som kallblodsfenomenet Tekno Odin noterade vid en start i Bergen 2012.

Det provloppet har inte gått obemärkt förbi.

Buden ska nu haglat in på Tömeld Ö.K. och ett av dessa bud ska enligt uppgifter till tgn.no vara från hockeystjärnorna Daniel och Henrik Sedin.

Tränaren Bernt Öksnevad har dock nobbat alla bud.

– Glädje kan inte köpas för pengar. Vi vill inte sälja, när vi får en häst som visar sådan kapacitet är det kul att ha honom kvar också, säger Bernt Öksnevad till tgn.no.

Framgångsrika

Hockeybröderna är inte bara framgångsrika på hockeyrinken, de har även lyckats väl som hästägare. Bland annat har de vunnit Elitloppet med Nahar 2013, och i fjol vann de Trotting Masters med Ed You. Bröderna äger flertalet hästar hos Robert Bergh, men också hos Solängets Björn Karlsson.