Snöret fastnade i svansen – förlorade

Fadsen som kostade V75-seger

Foto: ATG Live
Ulf Ohlsson fick inte ur tössarna ur Cruzado Dela Noches öron – kostade segern
TRAV

Ulf Ohlsson var på väg mot seger tillsammans med Cruzado Dela Noche i Olympiatravets sista deltävling.

Då fastnade snöret till tussarna i hästens svans – och elvaårige skrällehästen Beau Mec tog sig förbi.

– Jag förlorade med garanti loppet på det, sa Ulf Ohlsson i TV12 efter loppet.

Det var upplagt för en duell mellan Robert Berghs Digital Ink och Stefan Melanders Cruzado Dela Noche i Olympiatravets fjärde och sista deltävling på Umåker i Umeå under lördagen. Dessa två var i stort sätt de enda spelade hästarna på V75 – i det tio hästar stora startfältet.

Digital Ink och Robert Bergh tog planenligt hand om ledningen, men orkade inte med det tuffa tempot i loppet och kastade in handduken in mot upploppet.

Då kopplade Ulf Ohlsson och Cruzado Dela Noche, som kom fram utvändigt om ledande Digital Ink inför slutrundan, segergrepp. Men Ohlsson fick över upploppet inte ur tussarna ur hästens öron – och skrällen Beau Mec tog sig förbi.

”Fastnade i svansen”

Ulf Ohlsson var säker på sin sak i TV12 efter loppet, fadäsen med tussarna kostade honom och Cruzado Dela Noche segern.

– Han var inte tom i mål hästen, jag fick inte ur tussarna ur hästens öron, snöret fastnade i svansen och jag förlorade med garanti loppet på det, sa Ulf Ohlsson.

Elvaårige Beau Mec, den tidigare Derbyvinnaren, gynnades så klart av det tuffa tempot i loppet – men svarade för en stark prestation då han gick runt sina konkurrenter via tredjespår de sista 700 meterna av loppet.

– Han var jättebra hästen, det var bra tempo som vi önskade och han var starkast till slut. Han känns fräsch och fin och visar kanonform, så varför inte Olympiatravet, sa segerkusken Carl Johan Jepson i TV12.

Lars Wikströms Beau Mec är nu klar för miljonloppet Olympiatravet på Åby nästa helg, om kretsen kring hästen vill. Något det verkar som de vill.

– Nu laddar vi för Åby, det känns jättekul och jättestort, sa Lars Wikström i vinnarcirkeln.

Beau Mec vann på segertiden 1.11,6 över distansen 2 140 meter autostart och förstapriset var 200 000 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM