Trav

Nybrink: ”Fräcka spiken mosade allt senast”

TRAV

Expertens V75-krönika

Det är inte klokt, trots att vi är mitt i smällkalla vintern håller travsporten måttet.

Mitt drag är nya Fleetfoot Hanover.

Och Frank kör över alla och vinner.

Micke Nybrink

I onsdags log jag mig (för första gången) fånigt igenom en hel V86:a med i stort sett bara favoritvinster. Allt slätades över av överdjur som Lover Face, Ready For More och Gordonston – tre stycken underbara elitidrottare.

I morgon på Solvalla fortsätter det med V75-finaler och minst lika bra djur. Men ge inte upp: jag tror inte att favoriterna har lika bra vallat nu. På V75 är det mindre marginaler, många med chans, alla tror på sin.

Omgångens bästa spik

  V75-1: Men här är det klappat och klart för VästerboontheNews. Han är som en vessla bakom bilen, särskilt när han har spår en bit ut. Efter 38 meter sitter han i ledningen – vad var det som hände? – och sen kan man ju fråga sig vad Art on Line ska hitta på. Med tur slinker han ner i rygg men vi kan räkna att allas armbågar är ute för att nå den positionen. Kön ringlar. VästerboontheNews var ruskigt fin med skor och jänkarvagn senast och är omgångens bästa spik.

  V75-2: Tavelsnygge Calvin Borel är överlägsen. Han vinner med 20 meter. Om han sköter sig. Men hur ska man kunna veta? Det är trots allt spel vi håller på med och om han är stor favorit är det ett gyllene läge att höja V75-värdet. Liberty Face vann lätt senast, trots att han var chanslös med skor enligt tränaren som var uppriktigt chockad efteråt. Men han anföll ändå 1 000 kvar i tredjespår. Många konspirerade och var arga på Per Linderoth men jag tror bara att han hade dålig koll och fick massor i händerna i loppet. Nu kan det bli barfotabalans och då är hästen ännu bättre. Tenzing var stenhårt spelad senast. Tänk på det. Tenzing är ingen bluff.

  V75-3: Guldfinalen är inte så mycket att diskutera.

Digital Ink är lika bra som när han var fyra år och då tar han hästar som Harry Hay­throw och She Loves You F.I. i nackskinnet, lyfter upp dem, slår ihop skallarna och släpper dem knockade i gruset.

Brutal liknelse? Förlåt i så fall, ville bara att ni skulle förstå. Inken är klar, skor är ett plus. Barfotabana är okej men det gynnar de andra mer än honom.

  V75-4: Bara för Nadal Broline att serva hem skiten? Jag vet

inte, kan det inte bli så att Amor Winner svarar ut honom? Lyckas det så blir jag chockad om Adielsson släpper. Nadal tar inte ner Amor Winner från dödens. Det vet Erik. Av de andra nämner jag mysige Digital Collection och Stepping For Money. Båda hoppas på bråk i täten.

Fenomenal från dödens

  V75-5: Alvena Take It är min fräcka spik i jackpottomgången.

Hennes senaste insats i ett V86-lopp var fenomenal. Trots en knallhård inledning i tredjespår i 1.09-fart mosade hon ner allt från dödens, med skorna på.

Det här borde hon vinna, spurta kan hon och om någon är i vägen så kör Frank Nilsson bara på dem. Närå, skojar bara.

  V75-6: Jättebra lopp och jättesvårt. Tar ni mina sju så är det lugnt. Hur bra var inte Super Otto senast?

  V75-7: Inte lätt att veta vem som blir V75-mästare. Sju streck blir min sniklösning, på något sätt ringer Linus Wibb i skallen på mig.
HELGENS TIPS
1. 14 Alvena Take It

(Solvalla, V75-5)

Kanonbra hela tiden. Skor funkar. Draget.

2. 7 Super Otto

(Solvalla, V75-6)

Hemskt bra senast. Kan inte sågas. Plockas med.

3. 9 Linus Wibb

(Solvalla, V75-7)

Stark som få. Kan även spurta. Värd en varning.
Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 6 VästerboontheNews (res 7–4)

V75-2: 7–4–12–9–11 (res 1–2)

V75-3: 2 Digital Ink (res 1–6)

V75-4: 3–4–9–11–7–6–5–10 (res 1–2)

V75-5: 14 Alvena Take It (res 7–9)

V75-6: 3–2–8–7–1–10–11 (res 5–4)

V75-7: 9–14–13–6–12–15–8 (res 4–1)

1 960 rader/980 kronor

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!