Trav

Skrällarna som kan ge miljonregn i kväll

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Olle Alsén och Inger Olsson kan ordna miljonutdelning på V86 i kväll: ”Spännande”

Jackpott på V86 i kväll och tolv miljoner kronor till en ensam vinnare.

För att det ska bli miljonutdelning krävs skrällar.

Olle Alséns Indian Four och Inger Olssons Occasione Font kan vara de skrällarna.

– Det ska bli spännande, säger Olle Alsén.

– Hon är absolut bättre än vad resultatraden visar, säger Inger Olsson.

Onsdagens V86-tävlingar saxas mellan nationalarenan Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö.

Det är jackpott på spelformen och tolv miljoner kronor väntar en ensam vinnare – vilket i så fall blir den största utdelningen hittills i spelformens drygt treåriga historia.

För att endast ett system ska överleva de åtta loppen i kväll krävs skrällar.

Bägge dessa kan finnas på Solvalla.

Proffstränaren Olle Alsén åker från Gävle till Solvalla med 1 Indian Four (V86-2) och amatören Inger Olsson åker de knappa 20 milen från Lindesberg med 4 Occasione Font (V86-4).

Bägges hästar är inte mycket streckade av spelarna i kväll – men de har inte gett upp på förhand.

”Jag blir inte överraskad”

– Det ska bli spännande i kväll, han har väldigt bra form för dagen. De kanske är för bra 8 Tenzing och 10 Research, men min häst är bra själv också och jag åker till Solvalla med tillförsikt, säger Olle Alsén om Indian Four.

Han är spelad till två procent i kväll, tycker du att det är för lite?

– Han har mött de flesta av kvällens motståndare tidigare och slagit de, och jag tycker väl att han ska vara fjärde-femte häst i loppet i kväll. Sedan om det innebär att han endast ska vara spelad till två procent, det vet jag inte.

Han har innerspår bakom startbilens vingar, hur går dina tankar rent taktiskt?

– Han kan öppna väldigt snabbt från start, och jag tror inte att någon konkurrent tar en längd på honom den första biten. Normalt håller vi upp ledningen i kväll. Sedan får jag se hur jag lägger upp taktiken, men känns hästen bra i värmningen är det inte helt otänkbart att jag provar i spets.

Blir du överraskad om han vinner?

– Jag tycker att han har gjort så många bra lopp utan att få vinna, så snart borde det vara hans tur. Jag kommer vara glad om han kan vara trea-fyra i kväll, men jag blir inte överraskad om han vinner. Barfota bak, norskt huvudlag och amerikavagn som vanligt.

”Hon är lite bortglömd”

Occasione Font har varit ute på V75 tre gånger i rad på slutet, det har resulterat i en sjätte och en fjärdeplats, och senast på Solvalla slutade hon oplacerad.

– Men hon är betydligt bättre än vad resultatraden visar, det har strulat för henne på slutet och hon har inte alls fått utdelning på sin fina form.

Senast galopperade hon tidigt, vad var det som hände då?

– Tino Ärling laddade lite för hårt med henne från start, hon tål inte riktigt det och hon måste få trava in sig först. Men hon fick en lite för bra start senast, så jag förstår att Tino ville testa.

Vad tror du om uppgiften för hennes del i kväll?

– Hon gick 13,5 sista varvet efter galopp senast så bra för dagen är hon i varje fall. Kan det bara bli lite tempo på loppet i kväll så kommer hon plocka många till slut, och jag tycker hon är lite bortglömd i kväll.

Några ändringar?

– Helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt, sedan blir det barfota fram i kväll om banan tillåter, säger Inger Olsson.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!