”Ibland måste man gå vidare i livet...”

TRAV

I maj går flyttlasset.

Efter 14 år på Fituna blir Jordanstorp säteri Timo Nurmos nya träningscamp.

– Fituna ligger mig varmt om hjärtat men ibland måste man gå vidare i livet och jag har alltid gillat Jordanstorp, säger Solvallatränaren.

Foto: Timo Nurmos.

Vi träffar Timo Nurmos på Solvallas stallbacke innan onsdagens V86-tävlingar och han börjar med att dementera alla rykten om att det skulle ligga någon schism mellan honom och Fitunas ägare bakom flytten.

– Det är ingenting sånt. Jag har varit på Fituna i 14 år och aldrig haft några problem med ägarna. Hade det varit problem hade jag flyttat tidigare.

Vad har Fituna betytt för dig?

– Hade jag varit hockeyspelare hade de kanske hissat upp min kördress i taket, säger Nurmos och skrattar.

– För mig är det en legendarisk gård. Jag har varit där nästan lika länge som jag har varit i Sverige och det är lite vemodigt att flytta, men ibland måste man gå vidare i livet.

Varför Jordanstorp?

– Förra ägaren på Jordanstorp erbjöd mig att komma dit redan för tio år sedan. Jag har alltid gillat den gården och haft den i bakhuvudet - ungefär som när man ser bilder från till exempel Maldiverna och tänker att någon gång ska jag åka dit. Det är en mycket fin gård och nya ägaren har satsat där.

Är allt precis som du vill ha det på Jordanstorp eller kommer du bygga om?

– Jag tycker att rakbanan är lite för kort så den kommer de förlänga och göra om till sandbana. Annars finns allting, backe och rundbana och skogslingor, vi kan köra hur vi vill där.

– Och rörelsen kommer se likadan ut. Det är finns några boxar mindre på Jordanstorp än på Fituna men det är ingen stor skillnad.

Vad säger personal och hästägare om flytten?

– Vi gick ut med det här i går men alla är positiva.

Det har figurerat uppgifter i media om att Kai P Jussila, som sköter din filial på Taxinge, ska byta jobb med nuvarande andretränare Clas-Göran Björkroth. Stämmer det?

– Det är helt fel. Jag informerade om flytten i går och Jussila och "C-G" har bara pratat med varandra. Eftersom Jussila bor så nära Jordanstorp och har jobbat där tidigare pratade de om att byta plats. Men det är jag som bestämmer och hur vi gör i framtiden har vi inte ens pratat om.

Du bor själv i Tullinge. Kommer du att flytta?

– Nej. Det blir lite längre till stallet men det är inget problem.

Hur taggad är du inför flytten?

– Jag är alltid taggad på att jobba med hästar. Det har jag gjort i hela mitt liv.

Ola Johansson, Kanal75