Trav

ATG varnar – tre spelbolag

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Internationella partners varnas av spelbolaget ATG

Tre av spelbolaget ATG:s internationella partners har varnats.

Detta sedan de har överskridit gällande maxgräns för antal inlämnade system i ATG:s vadhållningsbestämmelser.

Det är de två amerikanska bolagen Xpressbet och PariBet, samt det Österrikiska bolaget German Tote som under onsdagen fick en varning från det svenska spelbolaget ATG.

En spelare har överskridit maxgränserna för antal inlämnade system genom att använda de tre bolagen.

Överträdelserna inträffade lördagen den 7 februari tidigare i år till en V5-omgång på Solvalla.

Maxgränsen för inlämnade system på V5 är 500 system – här handlar det totalt om 1 500 inlämnade system till en insats av 104 000 kronor.

Spritt sina spel

Maxgränsen har inte överträtts hos varje enskilt bolag, men ATG anser att samma kund/kunder har spritt sina spel på de tre bolagen, spel som då tillsammans överskrider maxgränsen. Av de 1 500 inlämnade systemen blev 210 av de vinnande system, och vinsten skrevs till 692 000 kronor. Vid upptäckt av brott mot ATG:s vadhållningsbestämmelser gällande maxgränser från internationella partners varnas partnern vid första tillfället, vilket skett i detta ärende. Vid upprepad förseelse hålls vinsten inne och partnern riskerar att stängas av från spel på ATG:s produkter. Utöver detta kräver också ATG att det amerikanska bolaget PariBet lanserar spelformerna V4, V5, V64, V65, V75 och V86 publikt på sin hemsida, i dag är det enbart öppet för BETA-användare. Fram till detta sker är PariBet stoppade från spel till ATG:s vinstpooler.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!