Sportbladets V64-tips

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-tävlingar på Gävle.

Söndag 31 augusti.

V64-1

2 640 meter auto

1 Vermo – Djuse M

2 Ranch Get On – Eriksson J S

3 Uhlan Noir – Westholm J

4 Aces Majesty – Sundberg P O

5 B.B.S.Mandarino – Eriksson U

6 Prince Elliot – Svensson E

7 Joker Stursk – Jansson T

8 Food Money – Balogh M

9 Vic Smith – Enberg T

10 Yankee Brodde - Åberg J-O

11 Mr Jef Fior - Savin M

Rankning: 8–5–7–3–6–1–11–4–9–10–2.

Kommentar: Trots läget måste man tro mycket på Food Money som förmodligen är den som är mest gynnad av distansen i dagsläget. Däremot var han inte som bäst senast och han har haft ett tävlingsuppehåll på två månader efter det. Därför vill vi se honom bevisa form igen innan vi spikar, något som vi normalt sett hade gjort. B.B.S.Mandarino tar ledningen och körs där? Joker Stursk är också startsnabb. Enklare emot nu.

V64-2

2 140 meter

1 VästerboDayofHope – Röcklinger B

2 Västerbo Cherio – Holmsten P-Å

3 Hunter’s Miracle – Olsson D

4 Borga Gracious – Jansson T

5 Air Flow – Ohlsson U

6 Prahna – Eriksson U

7 Xray – Pettersson T

8 Madonnas Memory – Liljeqvist

9 Promise – Westholm J

10 Stormy Tessie – Frick K
11 Seaside – Andersson O J
12 Queen of Hearts – Kontio J

Rankning: 1–12–7–11–9–6–3–10–5–8–2–4.

Kommentar: Ett lopp för treåriga ston. De har inte kommit särskilt långt i karriären och inte visat något extra. Det är nästan helgarderingsläge men någonstans känns det som att man, om man streckar de sämsta kommer att säga till sig själv efter loppet: ”Jag visste att de inte skulle räcka”. Därför nöjer vi oss med de fyra som vi tycker har visat mest av alla som visat lite.

V64-3

2 140 meter auto

1 Delux Håleryd – Åsberg J H

2 Finn Knight – Brunzell J

3 Chip Storm – Hedström L S

4 Brasse Kebell – Hedlund J

5 Valioso – Johansson M

6 Riccione – Bergström N

7 Carlos Dream – Fritz L

8 Aeronaut – Boström T

9 Viking Amor – Ivehag J

Rankning: 3–1–7–8–4–2–5–6–9.

Kommentar: Chip Storm och Delux Håleryd är två ytterst rutinerade montéhästar som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Chip Storm är så formstark att han på det förtjänar tipset, men Delux Håleryd är inte formsvag han heller, även om han fick klart stryk av Chip Storm senast de möttes. Men då fick Delux Håleryd en klart tyngre resa, så man ska inte dra för stora växlar på det – med omvända resor nu är det inte otroligt, snarare troligt, att Delux Håleryd tar revansch. Om de här två hästarna sköter sig och tävlar på sin rätta nivå är det troligt att de övriga får slåss om tredjepriset.

V64-4

2 140 meter

1 Romeo Frontline – Pettersson T

2 2 Oskard – Åsberg J H

3 Caddie Hera – Kontio J

4 Startar ej

5 Twilight Ghost* – Ahlqvist T

6 H.C.Madness – Arvidsson M

7 Lillsves Davrik – Landgren B

8 Miss Mayday – Edlund D

9 DiNozzo Yamoz – Åberg J–O

10 Västerbo Purse - Röcklinger B

11 B.B.S.Bigrina - Ohlsson U

12 Neo Neon - Lisell A

Rankning: 3–9–12–10–11–7–6–1–8–5–2.

Kommentar: Caddie Hera var bra i fjol. Har gjort tre starter i år och gått bättre än resultaten visar. Tre månader sedan senaste starten men kan hon nå ledningen är det bra chans ändå. Att nummer fyra är struken är en fördel för Caddie. Dinozzo Yamoz avvaktar i draget.

V64-5

Rankning: 3–2–8–9–10–1–11–5–12–7–4–6.

Kommentar: Den första DD-avdelningen ser rolig ut spelmässigt, kan även bli ett kul lopp att titta på. Prins Alf brukar inte lägga fingrarna emellan när det gäller spetsstriden. Det kan vara så enkelt som att han leder hela vägen om han hittar till ledningen smärtfritt. Men riktigt så enkelt tror vi inte att det är. Bicc’s Hotshot är också snabb ut. Han kan nog inte svara Prins Alf, även om chanserna ökar sida vid sida, men kan eventuellt hitta ner i rygg på ledaren, vilket inte heller är någon dålig position. Ponziopilato Stra är bästa hästen men efter vila och från ett dåligt spår känns han inte som den hetaste kandidaten till segern. Pave the Way har fyra raka fjärdeplatser men ett bra smygläge nu. Formen är så pass att han mycket väl kan blanda sig i seger- striden. Berkut Boko är också formstark. Sedan vill vi nämna Com Valle. En fin häst i grunden som ser ut att vara på rätt väg igen. Senast avslutade han bra i samma lopp som Bicc’s Hotshot.

V64-6

Rankning: 4–1–6–7–8–11–10–3–9–2–5–12.

Kommentar: Titan Tabac var fin senast då han höll undan för bättre hästar än han nu möter. Han har varit stabil på slutet efter att ha haft en galoppfylld period. Det ligger lite och gnager i bakhuvudet men baserat på de senaste insatserna måste man tro på mycket bra chans för Titan Tabac i det här sällskapet, speciellt som det ser ut att vara bra chans för honom att nå ledningen tidigt. Bakom Titan Tabac räknas Järbo Harry på att han får en fin resa. Han kan nog hålla spets om han vill men rygg ledaren är inte så tokigt det heller. Trippa Undan och Eldvin är nog hetast av övriga, även om båda dessa liksom Järvsögutten och Ekke Ålj (två andra tänkbara) har ganska dåliga spår.

Per Nicklasson