Elitloppsvinnaren tillbaka på Solvalla

TRAV

Solvallas nyhet inför onsdagens travfest: ”De vill gärna visa upp sin legendariska häst”

Mack Lobell och John Campbell vid segern i Elitloppet 1988.

Elitloppsvinnaren Mack Lobell är tillbaka på Solvalla.

På onsdag kommer stjärnan visas upp inför publiken – tillsammans med kusken John Campbell.

– Menhammar stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg vill gärna visa upp sin legendariska häst och det i ett sammanhang som blir svårslaget, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

Sedan tidigare är det klart att den amerikanske superkusken John Campbell är en av dem som deltar i legendloppet på Solvalla nu på onsdag.

Nu avslöjar Solvalla ännu en glädjande nyhet för travfansen.

Under onsdagens Extra V75 kommer även travstjärnan Mack Lobell att visas upp på banan tillsammans med John Campbell och hästens skötare. Det var 1988 som Mack Lobell vann Elitloppet tillsammans med  John Campbell och nu återförenas de två på Solvalla.

Lever pensionärsliv på Ekerö

John Campbell körde hästen till seger i både försök och final och under sin vistelse i Europa så såldes Mack Lobell till Sverige. Två år senare vann Mack Lobell Elitloppet ytterligare en gång, då för Thomas Nilsson. I dag är Mack Lobell 30 år gammal och lever som pensionär på Ekerö.

– Vi skänker en tacksamhetens tanke till Menhammar stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg, som sedan tidigare hjälpt oss att övertala John att besöka Solvalla. Nu vill de gärna visa upp sin legendariska häst och det i ett sammanhang som blir svårslaget, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.