Trav

Lindqvists häst tvåa i Prix de Paris

TRAV

Vann nästan en miljon kronor

Lönshults Danne blev överraskande tvåa i storloppet Prix de Paris.

Den Anders Lindqvist-tränade hästen fick nästan en miljon kronor för andraplatsen.

I sulkyn satt dottern Johanna Lindqvist och vann loppet gjorde Prince Gede.

– Det var en mycket skön andraplats. Johanna körde helt perfekt, sa Anders Lindqvist.

Lönshults Danne blev överraskande tvåa i storloppet Prix de Paris.

Lönshults Danne blev överraskande tvåa i storloppet Prix de Paris.

Foto: KANAL75

Styrkeprovet Prix de Paris kördes över 4125 meter på Vincennes. Det blev en gruvlig revansch för Prince Gede och Thierry Duvaldestin. Hästen blev nämligen diskad för orent trav i Prix de Cornulier för en knapp månad sedan där han var först i mål. Nu vann han överlägset Prix de Paris och tog hem förstapriset på nästan två miljoner kronor.

Prince Gede avancerade till ledningen 1000 meter kvar och fick i ryggen värsta konkurrenten Paris Haufor. Den sistnämnde galopperade trehundra meter kvar och Prince Gede stack ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.15,2 över distansen 4125 meter.

"Körde som vi hade sagt"

Bakom vinnaren spurtade Lönshults Danne in på en andraplats. En mycket stark insats av den tioårige svenskfödda hästen. Johanna Lindqvist gav honom en bra resa som fyra på innerspår. Över upploppet kryssade hon mellan hästar och hästen spurtade mycket vasst som tvåa. Andraplatsen var värd nästan en miljon svenska kronor.

– Johanna körde helt perfekt, precis som vi hade pratat om innan loppet. Hon skulle inte gå på för tidigt utan vänta med att sätta in spurten så sent som möjligt.

– På förhand hade jag hoppats att han kanske kunde vara trea, fyra. Men det här blev bättre än vi trodde och jag är mycket glad för andraplatsen. Hästen vinner inte så ofta men tjänar alltid fina pengar. Det här var en trevlig söndagseftermiddag, sa Anders Lindqvist.

Vann även lopp i Belgien

Lönshults Danne noterade tiden 1.15,4 och trea i mål blev Nouba Turgot.

Det har onekligen varit en bra helg för far och dotter Lindqvist. På lördagen gjorde Johanna en utflykt till Mons-banan i Belgien. Hon körde där pappa Anders-tränade Rambo Crown till seger i ett fyraåringslopp. Den var värd 110 000 kronor.

Michael Carlsson/KANAL75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!