Trav

Fotbollsstjärnan vann tre miljoner

TRAV

Fotbollsproffset Johan Arneng var en av lördagens lyckliga V75-vinnare.

Tillsammans med fyra kompisar vann han närmare tre miljoner kronor.

– Det var hyggligt spännande inför sista avdelningen, berättar Arneng från ett träningsläger i Spanien.

Norgeproffset (Ålesunds FK) Johan Arneng flög under lördagen ner till ett träningsläger i spanska La Manga. På bussen från flyget fick han direktreferat från V75-tävlingarna på Axevalla och precis inför den sista avdelningen kom han fram till hotellet.

– De har ett internetrum här där man kan koppla upp sin lap top, så inför sista avdelningen kunde jag logga in på ATG Live. Där hade vi spik på Åke Svanstedt och Cash Winning Vita, så det var hyggligt spännande, säger Arneng och skrattar.

Och inte undra på det. Efter tre ordentliga skrällar i de föregående avdelningarna var V75-värdet skyhögt, och när Cash Winning Vita skar mållinjen som etta var miljonvinsten ett faktum.

– Vi har haft en del flyt med spelet tidigare också men det här är den absolut största vinsten hittills.

Litade på Kan du Candy

Arneng har själv tio procent i V75-systemen som lämnas in och varje fredag pratar han och kompisarna ihop sig om hur systemet ska läggas upp.

– Vi brukar spela Jokersystem och den här gången gick vi på Kan du Candy som spik. Sen hade vi kravet att antingen Senorita Rosita eller Cash Winning Vita skulle vinna. Skrällarna Rouge och Tamil Image hade vi snackat om så de streckades ganska tidigt. Vi hade ett bra system den här gången men sen måste man ju ha flyt också, säger Arneng, som inte bara är intresserad av spelet utan själv både har tränat och kört travhästar.

– Just nu är jag med och äger en treåring som tränas av Henrik Larsson. Den heter All for'em och det låter positivt från stallet. Men det brukar det ju göra när hästarna är unga, säger Arneng med ett nytt skratt.

Ola Johansson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!