Stig H:s stjärna gör comeback

TRAV

Han är Erik Adielssons absoluta favorithäst och kom tvåa i Svenskt Travderby förra året.

Nu gör Stig H Johanssons stjärna Wellino Boko comeback.

På 23 starter har Wellino Boko vunnit 14 lopp och tjänat in över tre milljon kronor. På måndag kan det vara dags för seger nummer 15.

Stig Johanssons talangfulla stjärna Wellino Boko spåddes en mycket fin framtid efter insatsen i Svenskt Travderby förra året. Trots en tung resa utvändigt Sahara Dynamite var det ytterst nära att Wellino Boko med Erik Adielsson vunnit det det anrika loppet. Erik Adielsson har tidigare sagt till Trav 365:

– Det är en så oerhört sympatisk och bra häst på alla vis. Han ligger mig varmt om hjärtat och jag blir glad varje gång han startar. Det är min absoluta favorithäst.

Stoppad av skada

Framgångarna fortsatte med vinst i anrika S:t Leger på Åbytravet före Quarcio du Chene, men efter segern i Breeders' Crown-semifinalen på Bergsåker i oktober befarade man direkt att något var fel. Några dagar senare kom beskedet om en skada i höger framben, som alltså stoppat Wellino Boko från tävling fram tills nu.

För två veckor sedan kvalade Wellino Boko in på 1.17,1/2140 meter på Solvalla och på måndag i Rättvik är det dags för tävlingscomeback. I "Henning Mårthans Minne" består motståndet av bland annat derbyhästen Carmel, Amiral Sund, Latitud och Quip du Beauvoisin. Wellino Boko har lottats till spår fyra.

Jens Oscarsson/Minimedia