Trav

Nu kan du söka – hetaste travjobbet

avAnders Granlund, Minimedia

Foto: Kanal 75, Privat
Christer Brandberg, ordförande i Stockholms Travsällskap, och annonsen i Travronden.

Vill du ha Sveriges hetaste travjobb?

Nu kan du söka – Solvalla annonserar efter en travbanechef.

– Jag ser helst en ung person som brinner för sporten och som har många friska idéer. Travet behöver förändras ännu mer, säger Christer Brandberg, ordförande i Stockholms Travsällskap.

Här är frågan som många i trav-Sverige ställer sig just nu: vem ska leda Solvalla i framtiden? Det vet inte ens huvudbanan själv. Nu har Stockholm Travsällskap valt att annonsera i Travronden för att hitta ett bra namn.

Ordförande Christer Brandberg berättar att man i dagsläget inte har någon het kandidat till jobbet.

– Man ska annonsera så att alla som har ett intresse har möjlighet att skicka in en ansökan. Vår nya chef ska ha ett brett intresse för sporten och samtidigt erfarenhet av att leda en verksamhet, säger Christer Brandberg.

Har ni något aktuellt namn redan nu?

– Några har hört av sig. Men nej, det har vi inte.

Stefan Lundborg, vd, och Mattias Stenby, sportchef, meddelade för drygt 1,5 månad sedan att de hoppar av sina uppdrag. Christer Brandberg är inte orolig över att rekryteringen ska dra ut på tiden.

– Stefan och Mattias kommer att vara kvar tills vi har rätt person på plats. Vi känner absolut ingen panik.

Vem vill du se som ny travbanechef?

– Jag har ingen speciell favorit. Men det är viktigt att vi får in en person med lite nytänkande. Det är nog av gamla stenar inom travet. Vår nye travbanechef ska ha många nya friska idéer.