14:e raka för stjärnhästen

TRAV

Nobbade Elitloppet 2009.

En succé i samma lopp 2010?

Fyraårige Lucky Jim tog på lördagen sin 14:e raka seger då han vann ett miljonlopp på travbanan The Meadowlands utanför New York.

Lucky Jim är fortfarande obesegrad i tränaren Julie Millers regi. Sedan han kom i Millers träning och kastrerades har det under året blivit 14 raka triumfer. Tolv av dessa är dessutom tagna i tuff konkurrens på USA:s största bana The Meadowlands.

I mitten av maj bärgades nionde raka. I det slagna fältet den gången fanns Enough Talk som vid tiden redan var inbjuden och klar för Elitloppet.

Det var efter den segern Solvallas sportchef Mattias Stenby ringde Lucky Jims ägare om en plats i Elitloppet. Det blev nobben den gången med hänvisning till hästens ålder och brist på rutin.

– Ägarna tyckte att hästen var för färsk men menade att de hemskt gärna kommer nästa år i stället. Det är klart att man hoppas mycket på den här, säger Elitloppsgeneralen Mattias Stenby.

"Älskar att vinna"

Lucky Jim har gått från att vara komet och utropstecken till att bli USA:s bästa travhäst på bara ett halvår. Lördagens uppgift var finalen av Titan Cup med cirka 1,1 miljoner kronor till vinnaren.

Kusken Andy Miller, för övrigt make till tränaren Julie, valde den här gången att köra upp utvändigt ledaren. Över upploppet klev Lucky Jim undan hur enkelt som helst till seger med en längd efter en blixtrande avslutning. Segertiden blev 1.09,5 över 1609 meter med bilstart.

– Han är verkligen proffsig och tar bara i då jag ger honom signaler att det är dags. Han älskar verkligen att vinna och det är också hans största tillgång, sade kusken Andy Miller efter segern.

Mikael Wikner /KANAL75