Slog VM-vinnaren – till TV4-profilens glädje

Publicerad:
Åsa Elmroth
Foto: Micke Törnblad/TR Bild
Åsa Elmroth

TRAV

Monark Newmen besegrade VM-vinnaren Twister Bi.

Det till delägaren tillika TV4-profilen Åsa Elmroths stora glädje.

– Unnar mig att vara helnöjd och stolt, twittrar hon.

Kalmartränaren Fredrik Perssons femårige hingst Monark Newmen hade fram till måndagskvällens start i Halmstad startat tre gånger under 2018. I samtliga tre starter hade det sett ut ungefär på samma sätt, Monark Newmen hade galopperat och gått starkt efter galopp och inkommit som fyra i mål.

Under måndagskvällens V64-lopp i Halmstad så skötte sig äntligen Monark Newmen – och då slutade det med seger.

Monark Newmen besegrade fjolårets VM-vinnare Twister Bi – när han vann på fina segertiden 1.11,4 över distansen 2 140 meter autostart.

”Mycket, mycket, mycket skön seger”

Fredrik Persson var mycket belåten med sin häst efter loppet.

– Vilken känsla, fyfan, och vad bra han är. Han har varit fantastisk i de andra starterna i år också, men han har varit lite för laddad och spänd, men i det här loppet var han exemplariskt, berömmer Fredrik Persson.

Att fjolårets VM-vinnare Twister Bi, som tjänade drygt 4,6 miljoner kronor vid sin VM-seger i USA i fjol, fanns med i loppet skrämde inte Persson.

– Jag litar på min häst, och han kändes så fantastisk fin. Jag har inte varit orolig över galopperna, utan jag har tänkt att han ska lösa det till slut, och nu gjorde han det. Just känslan i hästen och spänsten som han hade hela vägen i loppet, nej fyfasiken vad fin han kändes. Han har tagit ett steg till i år på alla plan och det här var en mycket, mycket, mycket skön seger.

”Var inte som bäst”

VM-hästen Twister Bi orkade inte med att göra jobbet utvändigt om Monark Newmen och inkom som trea i mål, en bra bit efter vinnande Monark Newmen.

– Han var okej, med tanke på att vi gått ner med allt vad gällande utrustning på honom. Han svarade för en godkänd insats, utan att vara som bäst. Han kände sig slagen 500 meter från mål och tog väl inte riktigt fatt i grejerna sen, sa kusken Christoffer Eriksson.

Monark Newmens seger gladde inte bara tränaren Fredrik Persson, utan även TV4-profilen Åsa Elmroth. Åsa Elmroth köpte in sig i hästen när hon föll pladask för honom när hon var hos Fredrik Persson för att göra ett tv-jobb.

– I dag fick de heta vad de ville, i dag var han bara bäst. Och felfri. Unnar mig att vara helnöjd och stolt, skriver Åsa Elmroth på Twitter.

Segern för Monark Newmen var värd 50 000 kronor och han har nu sprungit in drygt 4,2 miljoner kronor under sin tävlingskarriär

Foto: ATG Play
Monark Newmen vann helt överlägset
Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN