Karis chockbesked: Slutar som tränare

Foto: ALN
SLUTAR Efter många framgångsrika år som en av landets bästa och största travtränare väljer nu Kari Lähdekorpi att sluta. Ett besked som kommer som en chock för trav-Sverige.

avErik Pettersson, Patrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Kari Lähdekorpi lägger av som travtränare.

Efter många år som en av landets mest framgångsrika tränare väljer han att sluta.

Beskedet kommer som en chock för trav-Sverige.

– Det är ingen dans på rosor att vara tränare i det här landet, sa Lähdekorpi i TV4 Sporten under fredagskvällen.

Halmstadproffset Kari Lähdekorpi, 55 år, har skördat stora framgångar som travtränare i Sverige under många, många år. Den hetlevrade och omtyckte travtränaren har etablerat sig som ett av de riktigt tunga namnen och ligger i år femma i tränarligan då hans hästar sprungit in fyra miljoner kronor. 2008 var ett riktigt succéår för travprofilen då han vann tränarligan efter en stenhård kamp med Stig H Johansson.

Rykten spreds

Lähdekorpi har under de senaste åren kört in över 20 miljoner kronor men trots alla framgångar väljer tränaren nu, helt oväntat, att sluta som travtränare. Rykten gick redan under fredagsförmiddagen, men då valde Lähdekorpi att hålla låg profil när Trav365 ringde:

– Jag kan inte säga någonting innan mina hästägare vet något, det förstår du säkert. Hur kan du veta det här?, sa Lähdekorpi.

Kollegan tar över

Men i TV4 Sportens kvällssändning valde Lähdekorpi att definitivt meddela sitt beslut. Lähdekorpi slutar som tränare senare i år, och meningen är att kollegan Stefan Persson tar över ansvaret för de 100 hästar Lähdekorpi i nuläget tränar. Kari väljer att bara vara hästägare framöver.

– Det har inte kommit över en natt, det är många faktorer. Sista tre åren har jag inte fått hästar i träning, det är jobbigt. Det är ingen dans på rosor att vara tränare i det här landet. Jag klagar inte på prispengar. Folk ska inte tro att det är frågan om det. Jag har aldrig klagat på prispengarna och det gör jag inte nu heller. Jag har blivit knäckt, jag ska fortsätta vara hästägare. Stefan ska vara ansvarig tränare, jag hoppas mina hästägare är kvar för det finns alternativ så inte alla hästar går till Timo Nurmos, Per Lennartsson eller Åke Svanstedt, sa Kari Lähdekorpi i TV4 Sporten.