Skräll i SM- vann 200 000

TRAV

”Är bra när allting stämmer”.

Galoppens årliga SM-tävlingar avgjordes på Täby Galopp på lördagskvällen och i huvudnumret, SM - Classic för treåriga och äldre svenskuppfödda hästar, gick segerchecken på 200 000 kronor till skrällen Angel Light.

Ridande Manuel Martinez bidade sin tid i de bakre regionerna av fältet och Angel Light såg egentligen aldrig segerfarlig ut. Inte förrän på upploppet vill säga. Då satte hon en väldig fart och i en virvlande avslutning invändigt om tätduon fångade hon in storfavoriten Erroll strax före mållinjen.

- Vi vet ju att hon är bra när allting stämmer. Får hon bra pace i början och slipper att göra jobbet själv vet vi att hon kan galoppera, kommenterade tränaren Tommy Gustafsson.

I SM för tvååringar uppgick förstapriset också till 200 000 kronor och där tog Lennart Reuterskiöld Jr-tränade Casanova Star en säker seger tillsammans med Jacob Johansen. I SM-Sprinters spurtade King Bulltofta till seger inne vid railen i en tät slutstrid. Han tränas av Ole Larsen och tyglarna sköttes av Dina Danekilde. Segern var värd 100 000 kronor.

Kanal 75