Trav

Så ska vännerna vinna storloppet

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Patric Skoglund och Tommy Salo är ute efter vinst i Sprintermästaren – berättar om sin stjärna

Tommy Salo och Patric Skoglund hoppas på vinst på torsdag då deras häst går ut i uttagningsloppet till Sprintermästaren.
Tommy Salo och Patric Skoglund hoppas på vinst på torsdag då deras häst går ut i uttagningsloppet till Sprintermästaren.

Donttellmewhattodo har redan sprungit in 358 000 kronor till sina ägare Patric Skoglund och Tommy Salo.

På torsdag kan framgångssagan fortsätta då hästen jagar seger i Sprintermästaren.

– Det är bra hästar emot, men han har bra läge så chanserna finns, säger delägaren Patric Skoglund.

Hockeylegendaren Tommy Salo och TV4-profilen Patric Skoglund köpte talangen Donttellmewhattodo av Jim Oscarsson i slutet av 2011.

Sedan dess har vännerna och deras stjärna haft fina framgångar på travbanan.

Bara i år har Donttellmewhattodo dragit in 358 000 kronor på sju starter till sina ägare. Hästen vann sitt försök till Kungapokalen, men i finalen var hästen inte riktigt frisk och slutade oplacerad.

Siktar mot finalplats

Nu jagar Donttellmewhattodo revansch i Sprintermästaren på Halmstad på torsdag. Hästen går ut i det första försöket och delägaren Patric Skoglund håller tummarna.

– Jag hoppas att han går till final. Det vore jäkligt kul att ha med en häst i finalen. Det är det jag hoppas på. Jag törs inte tro så mycket.

Det är bra hästar emot, men han har bra läge så chanserna finns.

Vill se loppet ensam

Han kommer att vara på plats för att jobba in hästen till en finalplats.

– Jag är ledig, men jag vet inte var jag ska följa loppet. Jag kommer att stå för mig själv någonstans, jag brukar vilja vara för mig själv.

Hur firar du om det blir vinst i finalen?

– Jag firar nog med min familj och lite kompisar. Det blir nog kul isåfall.

Att ha med en häst i de stora unghästloppen är en dröm som hästägare.

– Vi köpte den i tron om att han hade den här kapaciteten. Det visade han när han var med i Kriteriet och vi hoppades att det skulle vara lite utveckling kvar i honom. Bara att få vara med i de här loppen, Kungapokalen och försöket till Sprintermästaren, är stort. Och dessutom ha en häst som har chansen att gå till final.

Hur är det att äga häst med Tommy Salo?

– Det är som att ha häst med vilken kompis som helst. Vi är goda vänner och det är roligt att ha hästar med bra kompisar. Många av våra samtal när vi umgås handlar om hästen. Det är kul att ha det gemensamma intresset.

Häftigt att vinna

Vännen Tommy Salo kan tyvärr inte vara på plats för att se loppet, men kommer att följa dramat framför datorn.

– Jag hade gärna velat vara där på Halmstad, men jag kan inte, så jag ser loppet på ATG Live. Det är svårt att säga hur loppet blir kört, men han har fått bra spår. Jag har inte pratat något med Per Lennartsson men det ska bara vara bra med hästen. Det vore kul om han kunde ta sig till final först och främst. Sedan vore det häftigt att vinna finalen, säger han.

Hur är det att äga häst med Patric Skoglund?

–  Det är kul att äga häst med Patric. Han är lite het av sig och jag är lite lugn av mig. Vi kompletterar varandra bra, säger Salo.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!