Trav

Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Hagmyren.

V65-1

Rankning: 1–2–4–3–9–7–5–6.

Kommentar: Öppet lopp. Outlaw Merci var tapper efter tufft lopp senast och har fått ett bra läge. Nu ska hästen eventuellt lättas i balansen också vilket borde innebära en extra växel. Walsh Boko har hysterisk form och tog en imponerande seger från utvändigt ledaren senast. Elles W.Phedo har hög kapacitet och ska också 

räknas tidigt.

V65-2

Rankning: 6–8–11–5–2–10–1–7–9–3–4.

Kommentar: Flex imponerade stort vid segern på V75 näst senast och i Dubbelcupens final för fyra starter sedan. Trons Pila gjorde ett riktigt bra lopp i Norge och brukar tävla bra i Sverige. Snygg har lite svårt att sköta sig, men brukar alltid sluta långt framme felfri. Mjölner Flaks har också gjort bra lopp i Sverige tidigare och kan vinna. Lome Odin är mest intressant av hästarna på startfållan medan Järvsö Rune kan duga trots ett lite längre tävlingsuppehåll.

V65-3

Rankning: 6–8–2–3–4–1–7–5.

Kommentar: En snabb titt på hästarnas rekordtider ger en fingervisning om att Puma Jerva borde ha toppchans. Hästen har tävlat över opassande distans mot riktigt tuffa konkurrenter den senaste tiden. Nu är motståndet av helt annan karaktär och även om vi sätter ett litet frågetecken för hästens moral måste det vara en bra segerchans. Balder Stjerna hade ett riktigt fint fjolår när hon matchades mot de bästa stona i sin årskull. Nu gör hästen första starten för året och är naturligtvis svårbedömd formmässigt. Pyrodi är mest intressant av de fyraåriga hästarna som står på startfållan, men att hästen ska slå vår spik känns långsökt.

V65-4

Rankning: 10–4–12–3–1–8–11–9–6–7–5–2.

Kommentar: Ett lopp med blandad kvalité där en häst sticker ut – Larry Spike. Senast fastnade han med sparade krafter, men innan dess var hästen bra som tvåa i två raka starter. Living Peak gör första starten i Norrland efter lång vila medan Shakhire Flanagan har lite smygform och kan duga om kusken får till det från ett lurigt utgångsläge. Kvikkjokk ska räknas från ledningen.

V65-5

Rankning: 2–8–5–9–10–11–4–1–6–7–3.

Kommentar: Nordblomma vann det här loppet ifjol på ett mycket övertygande sätt, men uppladdningen inför årets uppgift har sett lite annorlunda ut. Gunnar Melander har gett sin häst två raka lopp i monté så hur Nordblomma kommer att fungera i sulky är lite ovisst. Insatsen senaste var i alla fall mycket bra då hästen noterades för nytt svenskt rekord. Jenny R.G. har haft bra form en längre tid och var tapper som tvåa senast. Hästen hade otur i spårlottningen, men häxar det inte allt för mycket utmanar hon vår tipsetta. Streck också för rysaren Ögon Glöd.

V65-6

Rankning: 11–10–2–7–3–8–5–4–9–13–6–1–12

Kommentar: Ariel Boko svarade för en rejäl avslutning senast i ett lopp som kördes i allt för högt tempo. Per Linderoths häst har visat bra form en längre tid och tål att göra en hel del själv i loppen. Spik! För dig som garderar är Carmen Sund given då hästen svarade för en vass avslutning senast efter sen lucka.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!