Trav

Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Rättvik.

V65-1

Rankning: 4–2–11–3–8–1–9–5–10–12–7–6.

Kommentar: Orchidea S.L.M. är en riktig segermaskin som har vunnit i hälften av sina 21 starter. Efter tre raka segrar fick hon senast sträcka vapen men fick då en tuff resa utvändigt om ledaren. Var delvis ursäktad då. Kan öppna bra men riskerar svar av invändiga konkurrenter som är startsnabba. Kommer hon till ledningen är det toppchans. Nova Race har fina förutsättningar då hon är snabb ut och gillar distansen. Är bättre än raden men vinner inte så ofta.

V65-2

Rankning: 2–8–3–4–1–7–10–5–11–9–6–12.

Kommentar: Troja Tabac har finfin form och varit bra på slutet. Senast var hon duktig efter en tuff resa utvändigt om ledaren men höll bra som tvåa. Gången innan vann hon ifrån ledningen. Daniel Olsson är känd för att kunna skicka iväg hästarna ifrån start och Troja Tabac kan mycket väl ta en ny seger. Odins Pilea fick bestämma i spets senast och gled undan till slut. Visade bra form och trots ett tråkigt läge måste hästen räknas tidigt om hon kommer till.

V65-3

Kommentar: Ett litet fält men inte helt lätt att bena ut vinnaren. Pirate d’Inverne har i alla fall färsk form och efter segern näst senast gick han helt okej ifrån tillägg senast. North Leader är bra i grunden och kapabel nog att vinna ett sådant här lopp. Men han har inte startat i februari och är såklart lite svårbedömd. Även om tränare Pakkanen alltid har sina hästar väl förberedda när de kommer ut. Elegance Brodde gjorde det bra i fjol som tvååring i några starter men har inte heller han tävlat sedan i mitten av januar. Har kapacitet för att vinna men frågan är hur det stor till med formen.

V65-4

Rankning: 8–1–4–9–13–11–14–6–3–15–10–7–2–5–12.

Kommentar: Oki on Line har knallform och avgjorde hur lätt som helst senast. Jagar femte raka segern och kan mycket väl ta den. Clipping Fargo har två raka och kan bita ifrån sig länge ifrån spets.

V65-5

Rankning: 10–4–8–5–9–7–1–2–6–12–11–3.

Kommentar: Up Up And Away ståtar med fem raka och har varit finfin i årets två segrar. Båda dessa är tagna ifrån spets där han har visat mycket bra inställning. Nu får han anfalla bakifrån och dessutom har hästen haft en liten paus inför den här starten. Han möter dock inte värre gäng än att det är bra chans ändå . Brio spurtade strålande till seger i en mycket snabb avslutning senast. Kan duga igen från ett fint läge. Jeppas Hugo vann överlägset senast men hur ska han komma till ifrån det här tråkiga spåret.?

V65-6

Rankning: 2–3–13–11–9–12–14–6–1–15–5–7–4–8–10.

Kommentar: Forrest Brodde har ryckt upp sig på slutet efter några mindre lyckade insatser. Senast vann han lätt ifrån spets och har tidigare vunnit över lång distans. Kan bli svår att få tag i om han får ledningen och får bestämma. Linus Ru har gått bra på slutet och har fin form. Står bra till här.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!