Solvallas mål: En ny folkfest

TRAV

Bra väder, V75 och superlopp på Solvalla.

Onsdagen ser ut att bli något extra på nationalarenan – och räkna med folkfest på banan.

– Vi var runt 7000 här i fjol och vi siktar på det igen, det blir en flott sommarkväll, säger chefen Tore Fyrand.

På onsdag är det dags för en av årets höjdpunkter på Solvalla, Jubileumspokalen.

Men det är inte bara det loppet som lockar.

Hela tävlingsdagen är fullproppad med fina lopp och några av Sverige- och Europas bästa hästar gör upp på Sveriges nationalarena för trav. 

”Kväll med toppkvalitet”

Enligt prognoserna ser det ut som Solvalla har tur med vädergudarna. Det rapporteras bli en varm kväll med över 20 grader och sol. Något som får Solvallachefen Tore Fyrand att hoppas på en ny folkfest.

– Vi var runt 7000 här i fjol och vi ska försöka komma upp i samma nu, då blir det väldigt bra. Det ser ut att bli en flott sommarkväll, det är därför den här tävlingsdagen ligger där den ligger, det är ofta fint väder i Stockholm i mitten av augusti. Det kan bli en riktig folkfest, säger han.

Vad händer på Solvalla under den här kvällen?

– Det blir mycket aktiviteter. Vi har ett nytt område på publikplats, mot stallbacken, där det blir aktiviteter för barn, försäljning av mat och olika saker. Det är en helt speciell dag. Vi fokuserar och satsar mycket runt sporten så hoppas att alla travintresserade kommer. Det här konceptet med Jubileumspokalen är på rätt väg.

Varför ska man besöka Solvalla på onsdag?

– Det är två huvudanledningar. För det första får vi en travkväll med toppkvalitet. Vi får se Sveriges kommande elit i Jubileumspokelen och vi får en internationell dimension i EM för ston, som är viktigt för Solvalla. Det är alltid viktigt med mästerskap.

– Sen har vi massa upplevelser för publiken, mat och aktiviteter. Sen att alla får följa dessa fina lopp och kan glädja sig tillsammans, säger Tore Fyrand.