Trav

”Vinner han får jag hitta på något bus”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Foto: kanal75

TRAV

Från att ha varit allvarligt skadad – till att vara tillbaka i eliten.

På lördag startar You Bet Hornline i karriärens hittills tuffaste lopp.

– Det ska bli jättespännande, säger ägaren Paula Aserie till Trav365.

Årjängs Stora Sprinterlopp på lördag ser ut att bli något utöver det vanliga. Loppet med 700 000 kronor i förstapris har samlat flera topphästar.

En av de som är med är Robert Berghs Sprintermästare, You Bet Hornline, som efter en allvarlig skada nu är tillbaka i eliten.

Efter att ha matchats snällt och fint efter skadan blir lördagens uppgift den tuffaste hittills i karriären.

– Jag trodde att sagan var slut när han skadade sig, men nu känns det jättebra. "Robban" är matcharnas matchare. Han höll otroligt bra från dödens senast, och där brukar han inte gå så bra, säger ägaren Paula Asterie.

”Bergh är så lurig”

You Bet Hornline är mycket startsnabb och startar från bästa tänkbara läge, spår 1.

– Han är väldigt snabb ut, så det blir intressant. Jag vet inte hur Robert Bergh kommer att göra, han är så lurig. Han kanske kör i spets? Det är det som är så spännande med Robert.

Vill du se hästen i ledningen?

– När jag jobbar som sångerska så hatar jag när folk lägger sig i, därför lägger jag mig aldrig i det där med taktik och så vidare.

Kommer du åka till Årjäng för att se honom springa?

– Jag har ett sångjobb på lördag, men jag kanske ska pallra mig dit. Det här är det största loppet han någonsin varit med i. Jag orkar knappt se startlistan, nu ska den där "lillskiten" starta mot så här bra hästar…

Vad gör du om han vinner?

– Jag tror absolut att han kan springa med dem, men med tanke på skadan så tycker jag bara det är grymt att han är tillbaka. Om han vinner så får jag hitta på något bus. Jag får ta med mig Robert och hans familj och hitta på något kul. Det ska bli jättespännande!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!