Spiken: ”Han är en mycket het segerkandidat”

Expertens DD-tips – måndag 26 mars

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Örebro, måndag 26 mars.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG24 18.00

DD-1

Rankning: 3–9–10–6–2–1–4–8–11–7–5.

Kommentar: Minnestads Ecuador har varit ute i mycket tuffare sällskap än detta och gjort det jättebra. Senast fick han en jobbig resa och kanske var han dessutom inte som allra bäst för dagen, eftersom han fått ett sex veckors uppehåll efter den starten. Vi tror att Minnestads Ecuador har bra chans att hitta till ledningen men ser honom som en mycket­ het segerkandidat även om han inte skulle göra det.

Kemas Barolo har lopp i kroppen. Inception har fin form men får nog hoppas på både lite tur såväl som hårt tempo. Dapper Don är snabb ut och har lopp i kroppen. Med en perfekt resa kanske han kan utmana. Det går att nämna ytterligare hästar. En sådan som Spotlite Son M.L. är inte alls dålig, dock med ett dåligt spår den här gången. Men det är nog ända ner till honom man kan fundera om man garderar.

DD-2

Rankning: 1–11–15–12–9–14–6–4–10–5–7–2–8–3–13.

Kommentar: Peekaboo Wibb hamnade i dödens senast och speciellt på Åby är det en svår position att vinna ifrån, Men hon lämnade in lite för mycket sista 200 för att hon ska kunna få godkänt med tanke på de förväntningar man har på henne. Med tanke på spåret och motståndet kan vi ändå­ inte annat än tro på henne den här gången.

Det är främst Emmylou Love emot men denna har ett lurigt läge. Hittar hon ut framför konkurrenterna på 20-fållan är det stor risk att de blir alldeles för långt fram.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 3 Minnestads Ecuador.

DD-2: 1 Peekaboo Wibb.

Vem tar spets?

DD-1: Stor fördel Minnestads Ecuador.

DD-2: Flera som är startsnabba men vi tror att Peekaboo Wibb håller ut samtliga.

! Statistikvinnarna

DD-1: Minnestads Ecuador.

DD-2: Lorina Pink.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM