”Kluriga lopp men en spik känns stenklar”

Carlsson: Hon är van vid att möta betydligt tuffare konkurrenter

Foto: Kanal75
Kashmary Night leder runt om - enligt experten.
TRAV

Kluriga lopp på Grand Slam 75 i efter­middag.
Tur då att vi har en dunderinfo på en spik som leder från start till mål.
Kashmary Night känns stenklar.

Romme är värd för Grand Slam 75 och det bjuds på en hel del öppna lopp som gör att utdelningen lär sticka iväg.
Spiken är dock självklar för mig och det är Kashmary Night i den sjätte avdelningen. Den storvuxna damen har nu fått två lopp i kroppen och närmar sig topp­formen. Senast hade hon spår ­elva och fullföljde bra som tvåa ute i tredjespår på slutvarvet.

Nu har det startsnabba stoet ett smaskigt utgångsläge med innerspår bakom start­bilen. Jag tror inte det finns en chans att hon bommar ledningen och hästen växer ytterligare en klass i spets.
Minns att stoet i fjol vann E3 Consolation och hon är van vid att möta betydligt tuffare konkurrenter än hon stöter på här.
Jag pratade med Reijo Liljendahl i veckan som berättade att han nu rycker alla skor på Kashmary Night och det blir barfota runt om för första gången på länge. Reijo höll med om att det var en bra uppgift och det hördes på honom att han var optimistisk.
I skrivande stund är Kashmary Night bara tredjehandare på streckfördelningen och jag tror det blir svårt för favoriten Linda’s Girl, som förvisso varit riktigt bra på ­slutet, att runda alla från spår 15 och plocka ner min ledande och barfotadansande spik.

Ingen toppform

 Om vi tar det från början har jag även pratat med Markus B Svedberg som tränar och kör kapable Leonardo Vici som gör come­back i GS75-inledningen. Hästen gjorde några övertygande insatser i fjol och var bland annat riktigt bra när han vann på 1.14,2 på Solvalla med spår på vägen.
Leonardo Vici har blivit opererad i sina framkotor under uppehållet och har sedan tränat hela vintern och är väl förberedd. Tränare Svedberg meddelade dock att hästen bara har fått ett 1.19-jobb som snabbast och att det inte är någon toppform på en gång.
Svedberg sa att kapacitets­mässigt har han bästa hästen i fältet men att det kan behövas en genomkörare innan han är på topp. Det kommer också att bli en försiktig start sa han eftersom han vill köra felfritt och undvika ytterligare galopp och därmed bli tvungen att gå kvallopp.

Leonardo Vici kan absolut vinna loppet på kapacitet eftersom motståndet inte håller någon högre klass.
Han får dock sällskap på kupongen av startsnabbe Antonio America som knappast bommar ledningen felfri och som har tagit sex segrar på åtta starter från spets.
Tredje strecket får Walle West som nu har lopp i kroppen efter ett uppehåll och höll bra som trea då från dödens via ett snabbt slutvarv.
I GS75-2 är det bra chans att favoriten Qiao Q.L. vinner om hon sköter sig. Det fyra­åriga stoet är obesegrad felfri i Nicklas Westerholms regi och senast vann hon enkelt från ledningen och har två segrar på två försök från spets.
Jag väljer dock att gardera och det med formstarka Heylow samt Ineedyourmoneymum som har gjort tre bra insatser i år på lika många starter.
 Den tredje avdelningen är lågklassig men favoriten Sergie Phefirst var fin vid segern i comebacken från ledningen och lär gå framåt ytterligare med loppet i kroppen. Har ett fint läge och öppnar bra. Öppet ­bakom.

Risk för ringrost

 I GS75-4 är Kong Henry favorit efter ett fint fjolår. Men han gör comeback och det kan finnas ringrost i årsdebuten. Jag vill varna för Norrskens Kongen som Jan-Olov Persson är nöjd med och som har läget.
4 I GS75-5 svarade favoriten Bottnas Dragon för en mycket stark prestation senast från utvändigt om ledaren. Har välkörande Sandra Nordemo i sulkyn och kan mycket väl runda alla trots läget.
I ett annars öppet lärlingslopp väljer jag att spika bästa hästen och hoppas och tror att Sandra kör offensivt.
 Man at Work var mycket bra vid en överlägsen seger i års­debuten. Senast blev det galopp men felfri har han bra chans att blåsa runt alla.
Jag gillar dock Dennis de Castella som har ett bättre läge och två lopp i kroppen. Dessa får även sällskap av Titan Arrow och jag låser på dessa tre i avslutningen.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Spel

Trav